Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Minna Kauppi jätti lisää jäähyväisiä

Maailmanmestari kertoi suuntaavansa kohti uusia seikkailuja ja kiitti twiitissään maajoukkuetta

Urheilu
 
Juha Metso
Minna Kauppi suunnisti Suomen mestariksi vielä syyskuun alussa Raaseporissa.
Minna Kauppi suunnisti Suomen mestariksi vielä syyskuun alussa Raaseporissa. Kuva: Juha Metso

Suomen menestynein suunnistaja Minna Kauppi on elokuun puolivälistä alkaen jättänyt pitkiä jäähyväisiä huippu-urheilulle.

Kaupista ei aina ota selvää, mutta hänen twiittinsä viikonloppuna maailmancupin finaalien yhteydessä antavat ymmärtää, että huippusuunnistajan ura on lopussa.

"Viimeinen mallisuunnistus ehkä ikinä", Kauppi kirjoitti englanniksi Twitteriin torstaina.

"Näkemiin. Kohti uusia seikkailuja. Jään kaipaamaan teitä. Älä koskaan sano ei koskaan mutta ole viisas", 32-vuotias Kauppi kirjoitti sunnuntaina pelkillä ns. hashtageilla, edelleen englanniksi.

Suomeksi hän kiitti maajoukkuetta. "Ikimuistoisia hetkiä ja retkiä. Kannustan teitä koko sydämellä tulevilla rasteilla."

Maajoukkuekollega Hannu Airila latasi twitteriin ryhmäkuvan komeista ja jo vähän lumisista Sveitsin alppimaisemista.

"Kuplivaa ja kakkua @kauppi_minna:n uran kunniaksi. Huipulle on hyvä lopettaa", Airila kirjoitti.

Kauppi aloitti itse lähtölaskennan kohti uran jälkeistä elämää nettisivuillaan elokuun puolivälissä. Hän kertoi pitävänsä näillä näkymin taukoa huippu-urheilusta.

"En lopeta virallisesti vaan hetkellisesti", hän kirjoitti.

Kolme viikkoa myöhemmin hän voitti Raaseporin Tenholassa nautiskellen ja ylivoimaisesti pitkän matkan Suomen mestaruuden.

Tuolloin Kauppi painotti, että hänen taukonsa huippu-urheilusta koskee MM-kisoja.

"On ollut niin vaikeaa, että en halua olla enää ikinä MM-kisoissa semikunnossa. Jos joskus sinne lähden, olen sitten huippukunnossa ja taistelen voitosta muutenkin kuin epätoivoisissa fiiliksissä. On henkisesti niin eri asia lähteä kunnossa kuin puolikunnossa", Kauppi sanoi.

"En halua tehdä sitä, että nyt lopetan uran ja ensi vuonna olen taas geimeissä mukana. Se on ihan perseestä. Minulla on ovet auki, ja yksi ovi on aina urheilu."

Suunnistusta Kauppi ei aio lopettaa koskaan. "Minulla oli vain sydämessä sellainen olo, että tämä leikki saa riittää. Haluan voittaa, jos urheilen. Jos en ole voittaja, urheilen mielelläni vähän alemmalla tasolla. Nautiskelen lajista, mutta en siitä raskaimmasta osasta", Kauppi sanoi kuukausi sitten.

Mc-finaaleissa Sveitsin Arosassa Kauppi oli pitkällä matkalla 24:s ja keskimatkalla 31:s. Sprinttiviestissä hän juoksi Suomen kakkosjoukkueessa ja oli ankkureista kahdeksanneksi nopein.

"Korkean hapeton shokki. Kyllä en jaksanut kuin kävellä. Tein silti niin maaliin saakka. Hieno oli rata, nainen ei vaan kulje kuin alamäessä", Kauppi twiittasi pitkän matkan jälkeen.

Mc-finaalit suunnistettiin noin 2 000 metrin korkeudella.

MM-kisoissa Kauppi on saavuttanut yhdeksän voittoa, joista neljä henkilökohtaisilla matkoilla ja viisi viesteistä. Hopeamitaleita hänellä on neljä ja pronssisia kolme.

Kauppi valittiin vuoden urheilijaksi 2010.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?