Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tapaus Eremenko – maajoukkueen teräsmies sivussa nivusen kuntouttamisen takia

Urheilu
 
Juha Metso
Roman Eremenko on tällä viikolla kuntoutuksessa Moskovassa.
Roman Eremenko on tällä viikolla kuntoutuksessa Moskovassa. Kuva: Juha Metso

Suomen jalkapallomaajoukkue on joutunut tänä syksynä tulemaan toimeen ilman ykköstähteään Roman Eremenkoa. Sunnuntaina selvisi, että Eremenko on edelleen sivussa, kun Huuhkajat kohtaa EM-karsintaotteluissa torstaina vieraskentällä Romanian ja sunnuntaina Helsingissä Pohjois-Irlannin.

Eremenko pelasi seurajoukkueensa Moskovan TsSKA:n riveissä sunnuntaina 50 minuuttia tultuaan kentälle vaihdosta, mutta seuran lehdistöpäällikön Petr Gellerin mukaan lihasvamma pitää keskikenttämiehen sivussa Suomen maajoukkueesta.

Kolmessa viimeksi pelatussa Venäjän liigan ottelussa Eremenko on pelannut 111 minuuttia.

"Hän ei ole ollut avauskokoonpanossa viime otteluissa lihasvamman takia, ja sen vuoksi hän jää sivuun maajoukkueesta. Hänellä on edessään kuntoutusta tällä viikolla", Geller kertoi HS:lle sähköpostitse.

"Roman on aina valmis pelaamaan Suomen riveissä, kun hän on sataprosenttisessa kunnossa", Geller jatkoi.

Eremenko on ollut maajoukkueen teräsmiehiä. Kahdeksan vuoden ajan hän on aina kunnossa ollessaan ollut karsinnoissa mukana. Suomi on pelannut vuodesta 2008 lähtien 36 karsintaottelua, joista Eremenko on pelannut 33 ottelussa.

Vuonna 2011 hän kärsi San Marinoa vastaan pelikieltoa, ja tänä syksynä nivusvamma piti hänet sivussa tuplamaaottelusta Kreikkaa ja Färsaaria vastaan.

Maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan mukaan pelintekijän nivusvamma ei ole täysin parantunut.

"Tämä on näkynyt myös hänen minuuteissaan seurajoukkueessa. Hän ei ole missään tapauksessa täydessä pelikunnossa, ja hän jää pois", Kanerva kertoi Palloliiton verkkosivulla.

Kanerva nimesi Eremenkon tilalle hyökkääjä Berat Sadikin ja puolustaja Juhani Ojalan.

"Sadikin jalkavamma on parantunut jopa odotettua nopeammin, ja hän pelasi jo oman joukkueensa edellisessä ottelussa", Kanerva kertoi.

Viime otteluissa Suomen kapteenina toiminut Tim Sparv on pelikiellon takia sivussa Romaniaa vastaan. Kotijoukkue on lohkokakkosena kiinni EM-kisapaikassa. Pohjois-Irlanti on lohkon kärjessä.

Suomella on vielä ohuet mahdollisuudet selvitä ensi kesänä Ranskassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen, mutta se vaatii voittoa kahdesta jäljellä olevasta ottelusta ja muiden tappioita.

Voittamalla Romanian vähintään kahdella maalilla Suomi kuittaisi 0–2-kotitappion ja voisi nousta lohkokakkoseksi, jos Unkari ja Romania häviäisivät loput ottelunsa.

Jatkokarsintapaikalla majaileva Unkari pysyisi tasapisteissä Suomen edellä keskinäisten ottelujen perusteella.

Juha Metso
Roman Eremenko on ollut Suomen jalkapallomaajoukkueen runkopelaajia vuodesta 2008.
Roman Eremenko on ollut Suomen jalkapallomaajoukkueen runkopelaajia vuodesta 2008.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!