Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KooKoon Josh Green tehtailee pisteitä tähtien tahdissa

Liiganousijan sentterillä sama pistesaalis kuin HIFK:n Ramstedtilla ja Bluesin Hirschovitsilla

Urheilu
 
Josh Green
Josh Green

Kiekkokausi on alkanut KooKoon suunnitelmien mukaan. Liigatulokas ei ole suostunut heittopussiksi, vaan joukkue on sarjataulukossa yhdeksäntenä tasapistein JYPin kanssa.

"Jotkut vastustajat voivat aliarvioida meitä. Yllätämme pelivalmiudella ja fyysisyydellä", sanoo KooKoon kanadalaissentteri Josh Green.

KooKoo löi hallitsevan mestarin Kärpät 2–1, ja oululaisten viime kevään finaalivastustaja Tappara joutui jatkoajalle.

KooKoon kuuden kotipelin katsomokeskiarvo on 3 873, taakse jäävät JYP, Blues, Pelicans, HPK, Sport, Lukko ja KalPa.

"Tarkoitus on parantaa peli peliltä ja olla runkosarjan lopussakin kymmenen parhaan joukossa. Meillä on kova joukkue, joka panee jokaiseen peliin kaikkensa."

Green on pistepörssissä 62. ja KooKoon ykkönen tehoin 0+5. Täsmälleen samassa lukemassa ovat pääkaupunkiseudun kehutut pelintekijät IFK:n Teemu Ramstedt ja Bluesin Kim Hirschovits.

Green harjoitteli kesällä lujaa. Hän oli valmiimpi kaukaloon kuin viime kauden alussa.

"Kesäharjoittelussa pääpainoni olivat lähdöt ja liikkeessä pysyminen. Harjoituskaudella painoni nousi, mutta rasvaprosentti putosi."

Marraskuussa 38 vuotta täyttävä Green tietää pelaavansa viimeisiä vuosiaan. Härkämäisestä pelityylistään kuulu Green hakee lisää uravuosia tarkkailemalla ruokavaliotaan ja lepäämällä tarpeeksi.

"Kuka tietää onko edessäni yksi, kolme tai neljä pelivuotta?", kysyy 18. vuottaan ammatikseen kiekkoileva Green, jolla on KooKoon kanssa yksivuotinen sopimus.

Greenin voi sanoa olevan liigan kokenein pelaaja. Syksystä 1992 hän on pukenut päälleen kaikkiaan 24 seuran pelipaidan.

NHL:ssä Green ehti kiertää kahdeksassa seurassa, joista muutamassa useampaan otteeseen. Otteluita kertyi reilut neljäsataa ja pisteitä 53+41.

" Janne Niinimaa, Teemu Selänne, Olli Jokinen, Miikka Kiprusoff ", luettelee Green NHL-aikojen suomalaisia peli-kavereitaan.

"Suomalaiset olivat kovia tekemään töitä pysyäkseen huipulla. He olivat äärimmäisen ammattimaisia."

Green ja Jokinen joutuivat 1999 lähtemään samaan aikaan Los Angeles Kingsin riveistä New York Islandersiin. Kings käytti kaksikkoa vaihtotavarana pelaajakauppojen yhteydessä.

"NHL:ssä parhaat muistoni ovat Los Anglesista. Ensimmäinen peli ja ensimmäinen maali", sanoo Green. "Yhdeksän pudotuspeliä 2007 Vancouverin riveissä saavat yhä hyvälle mielelle."

Greenin NHL-avausottelusta tulee ensi lauantaina kuluneeksi päivälleen 17 vuotta. Kolmannessa ottelussaan Bostonia vastaan hän teki ensimmäisen maalinsa.

Ennen Kouvolaan muuttoaan Green pelasi Tapparassa. Euroopassa hän on edustanut myös MoDoa ja Salzburgia.

"En olisi halunnut lähteä Tapparasta. Seura halusi kuitenkin ottaa uuden suunnan ja satsata nuoriin", sanoo Green, joka nakutti Tampereella kahdessa kaudessa pisteet 41+35.

"Ymmärsin Tapparan tilanteen, enkä ole katkera."

Green on kotoisin 20000 asukkaan Camrosen pikkukaupungista. Lähin NHL-paikkakunta on 90 kilometrin päässä sijaitseva Edmonton.

"Kouvola on kiva ja puhdas pikkukaupunki. Tämä on asuinpaikka vaimolleni sekä ja viisi- ja kaksivuotiaille lapsilleni", kehuu itseään perhekeskeiseksi kuvaileva Green.

Ari Nakari
Josh Green (vas.) yhtyy muiden KooKoo-pelaajien maaliriemuun.
Josh Green (vas.) yhtyy muiden KooKoo-pelaajien maaliriemuun.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!