Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluministeri ripitti yleisurheilupomoa

SUL:n Jarmo Mäkelä pyysi anteeksi lausuntoaan

Urheilu
 

Urheiluasioista vastaava ministeri Sanni Grahn-Laasonen ojentaa Suomen urheiluliiton SUL:n toimitusjohtajaa ja valmennuspäällikköä Jarmo Mäkelää.

Ministeri Grahn-Laasosen mukaan Mäkelän sanavalinta koskien juoksija Alisa Vainiota oli epäonnistunut, eikä tue nuorta urheilijaa.

Ilta-Sanomat haastatteli maanantaina Mäkelää Vainion olympiatoiveista. Vainio, 17, alitti kolme viikkoa sitten Joutsenon maratonilla Rion olympialaisiin vaadittavan ajan.

Hän ei saa kuitenkaan osallistua olympiamaratonille nuoren ikänsä takia. Olympiamaratonin ikäraja on 20 vuotta.

Sunnuntaina Arto Nybergin ohjelmassa vieraillut Vainio toivoi, että SUL anoisi hänelle erityislupaa osallistua maratonille. Mäkelä tyrmäsi Ilta-Sanomien haastattelussa Vainion toiveen.

"Nuorella tytöllä on omat illuusionsa. Se on ihan ymmärrettävää, sillä kaikki on hänen urallaan nyt tapahtunut kovin nopeasti", Mäkelä kommentoi.

Vainion olympiaedustuksen puolesta kerätään nettiadressia, jotta Suomi hakisi hänelle poikkeuslupaa.

Facebook-sivuillaan julkaisemassaan viestissä Grahn-Laasonen toivoo, että Mäkelä harkitsisi uudelleen sanavalintojaan.

"Nuorta, lahjakasta urheilijaa tulee kannustaa ja tukea eteenpäin. Tavoitteet ja unelmat kuuluvat urheiluun eikä niitä kuulu aikuisen, vastuullisessa asemassa olevan urheiluvaikuttajan painaa alas", Grahn-Laasonen viestitti.

Mäkelä pyysi anteeksi Vainiolta lausuntoaan.

"Ilman muuta pyydän anteeksi sanavalintaani ja olen siitä pahoillani. En itse edes osannut ajatella asiaa tuolta kantilta", Mäkelä sanoi HS:lle.

Mäkelä ei muista, että Suomesta olisi koskaan anottu erivapautta alaikäiselle urheilijalle.

Vaikka Alisa Vainio ei pääsekään olympiamaratonille, hänellä on hyvin aikaa tavoitella olympiapaikkaan oikeuttavaa aikaa 3 000 metrin esteissä sekä 5 000 metrin ja 10 000 metrin juoksuissa.

Mäkelä muistuttaa, että Alisa Vainio voi tavoitella menestystä myös nuorten MM-kisoissa Venäjän Kazanissa ja EM-kisoissa Amsterdamissa.

"Ja jos siivet kantavat, voi hän kilpailla myös pitkillä ratamatkoilla Rion olympialaisissa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!