Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraava suurin tähti

Connor McDavidin aikakausi alkaa NHL:ssä

Urheilu
 
Connor McDavid
Connor McDavid

Huippunopeat kädet, huippunopeat jalat ja huippunopea peliäly. Hän on pelaaja, josta legendaarinen Wayne Gretzky totesi: paras nuori pelaaja NHL:ssä 30 vuoteen.

Hän on Edmonton Oilersin 18-vuotias sentteri Connor McDavid. Edmontonissa, Gretzkyn suuruuden aikojen seurassa, hänestä odotetaan pelastajaa, joka palauttaa Oilersit menestyksen tielle.

Connor McDavid on kanadalaisen, taitojen kehittämiseen panostavan juniorituotantomallin huippukasvatti, joka on halunnut jääkiekkoilijaksi pienestä pitäen.

Hän varttui Toronton suuralueeseen kuuluvassa Newmarketissa. Tarina kertoo alle kolmevuotiaasta pojasta, joka rullaluistimet saatuaan järjesti pelejä kotitalonsa kellarissa itsekseen.

Pojanvesseli toi makuuhuoneestaan kaikki nallensa, asetteli ne pelialueen laidoille yleisöksi ja selosti pelejään vanhempiensa kuunnellessa huvittuneina yläkerrassa.

Kun McDavid oli 12-vuotias, välinevalmistaja RBK tunnisti huippulahjakkuuden ja ryhtyi lahjoittamaan tälle ilmaisia varusteita ja mailoja.

Seitsemännellä luokalla McDavid matkusti Torontossa sijaitsevaan PEAC School of Elite Athletes yksityiskouluun, jossa oppilaat harjoittelevat lajejaan aamupäivät korkeatasoisten valmentajien johdolla – oman seuran harjoitusten ja pelien lisäksi.

Kovatasoisessa A-junioreiden liigassa McDavid aloitti erityisluvalla jo 15-vuotiaana.

Viimeiseksi jääneellä kaudella hän viimeisteli 120 pistettä 47 runkosarjaottelussa ja 49 pistettä lisää kahdessakymmenessä pudotuspelissä.

Hänet palkittiin kahdesti Ontarion junnuliigan parhaiten opinnot ja jääkiekon yhdistäneenä pelaajana.

Jo neljä kesää Connor McDavid on viettänyt NHL-pelaajien kuntoguruna tunnetun Gary Robertsin henkilökohtaisessa valmennuksessa.

McDavidin kesäaamut ovat alkaneet kello 7.15 Robertsin harjoituskeskuksen kokin valmistamalla aamiaisella, jota on seurannut kahden tunnin harjoitus salilla. Sen jälkeen 90 minuutin kova jääharjoitus joka toinen päivä.

McDavid on jo rikas mies. Tulokassopimus bonuksineen voi tuoda tilille 11 miljoonaa dollaria kolmen vuoden aikana. Sopimuksen varustevalmistaja CCM:n kanssa kerrotaan olevan noin miljoonan dollarin arvoinen vuodessa ja urheilujätti Adidas ilmoitti Connor McDavidin olevan Adidaksen uusi keulakuva jääkiekkoilussa.

Kun Connor McDavid luistelee torstaina St.Lousissa ensimmäistä kertaa NHL-jäälle, vastustajat yrittävät pysäyttää huippunopean ihmetaiturin keinolla millä hyvänsä.

Kausi näyttää, alkoiko siitä pelistä NHL:ssä uusi, Connor McDavidin aikakausi, jonka päätepisteessä on Hall of Fame.

Jouni Nieminen
Edmonton

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!