Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset avainpelaajat NHL-seuroissaan

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Valtteri Filppula
Valtteri Filppula

Valtteri Filppula pääsi kahden voiton päähän Stanley Cupista viime keväänä. Hän johti Tampan ykkösketjua ja kantaa isoa vastuuta myös tällä kaudella. Suomen ehkä kovin NHL-hyökkääjä. Harjoitusotteluita Filppula, 31, pelasi kolme ja teki yhden maalin. Kokeneena pelaajana hän ei kaivannut enempää treenipelejä.

Mikko Koivulla on takanaan paras harjoitusleiri päävalmentaja Mike Yeon viiden vuoden aikana. Se lupaa hyvää, sillä Wildin kapteenin onnistuminen ratkaisee paljon matkalla runkosarjamenestykseen.

Koivu, 32, jos kuka on vahva työhevonen. Heikkoja iltoja tulee ani harvoin. Nyt alkaa Minnesotassa 11. kausi ja peräti seitsemäs kapteenina. Tasaisuudesta kertoo parhaiten kahdeksan yli 40 pisteen kautta.

Mikael Granlund vastaa Minnesotan ylivoimapelin oveluuksista. Pelkät kivat kuviot eivät riitä, jos tulos ei siirry Wildin kotihallin muhkean kokoiselle jumbonäytölle.

Granlund, 23, tietää ja tuntee häneen kohdistuvat odotukset. MG on tehnyt rajusti töitä kesäisin ottaakseen ison askeleen NHL:ssä, mutta vielä pitkät loikat ovat pysyneet hihassa.

Aleksander Barkov ihmetteli NHL:ää viime kaudella. Odotukset olivat taivaissa ja esitykset vähän alempana. Barkov, 20, pelasi upean MM-turnauksen ja on astetta valmiimpi kantamaan Florida Panthersia. Taitoa, kokoa, juonikkuutta ja oveluutta riittää. Enää pitää saada kaikki tuo jalostumaan peleihin.

Jori Lehterä toipui elokuun alun nilkkaleikkauksesta juuri parahiksi ennen kauden alkua. Lehterä otti avauskaudellaan St. Louis Bluesissa näkyvän paikan Jaden Schwartzin ja Vladimir Tarasenkon ketjussa.

Lehterä, 27, voi pitää kauttaan onnistuneena, jos hän ylittää viime vuoden 44 pisteensä. Edellytyksiä on.

Sami Vatanen on kasvavassa suomalaispakkien joukossa ainoa, jonka voi sanoa kuuluvan alakerran eliittiin. Vataselle, 24, kertyy hyvin jääaikaa ja vastuuta Anaheimin ylivoimassa. Pittsburghin Olli Määttä päässee samaan, jos pystyy pelaamaan terveenä. Viime kausi oli Vataselle iso hyppäys.

Pekka Rinnekuuluu NHL:n maalivahtieliittiin. Nopea, hyvin liikkuva ja elastinen Rinne, 32, peittää maalinsa erinomaisesti. Jos Nashville alkaa napsia voittoja heti alkukaudesta, on Rinne onnistunut.

Rinne torjui 30 voittoa 39 pelissä. Se on NHL-ennätys. Kukaan ei ole päässyt 30 voittoon pienemmässä ottelumäärässä sen jälkeen, kun rankkarikisat tulivat kymmenen vuotta sitten.

Tuukka Rask pelasi huimat 70 ottelua viime kaudella. Kausi meni hyvin, mutta Bostonissa toivottiin, että olisi mennyt vielä paremmin. Rask kantaa tälläkin kaudella Bruinsia torjunnoillaan. Valittiin kauden 2013–14 päätteeksi NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Pekka Rinne
Pekka Rinne
Mikael Granlund
Mikael Granlund
Jori Lehterä
Jori Lehterä
Mikko Koivu
Mikko Koivu
Sami Vatanen
Sami Vatanen
Tuukka Rask
Tuukka Rask
Aleksander Barkov
Aleksander Barkov
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!