Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman parhaaksi valittu Marta jäi maaleitta, PK-35 silti pulassa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Brasilialainen Marta jäi maaleitta, mutta näytti taitonsa 1215 katsojalle Myyrmäessä. Tässä taisteluparina Eveliina Parikka.
Brasilialainen Marta jäi maaleitta, mutta näytti taitonsa 1215 katsojalle Myyrmäessä. Tässä taisteluparina Eveliina Parikka. Kuva: Vesa Koivunen
Vaikeaksi meni vantaalaisen PK-35:n taival naisten jalkapallon Mestarien liigassa. Kotijoukkue hävisi Myyrmäen stadionilla Malmön Rosengårdille 0–2, eikä suuria toiveita ole luvassa ensi viikon toisessa kohtaamisessa.

Edes upouuden Finnairin Airbusin ylilento kesken pelin ei pelastanut vantaalaisten iltaa.

Rosengårdilla oli riveissään pelaaja, jota pelkästään olisi kannattanut saapua katsomaan. Brasilialainen Marta tuli hyvin esille ensimmäisellä puoliajalla, katosi vähän toisella, mutta ehti näyttää, miksi hänet on valittu maailman parhaaksi.

"Tämä oli ok, mutta emme pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet. Emme olleet tarpeeksi aggressiivisia", Marta sanoi sujuvalla ruotsilla.

Marta, 29, pelasi nuorena nousevana jalkapalloilijana Umeåssa viisi kautta. Silloin hän oppi kielen ja jalostui huippupelaajaksi. Viitisen vuotta vierähti välissä Brasiliassa ja Yhdysvalloissa, mutta nyt hän taas Ruotsissa.

"Pidän elämästä Ruotsissa pelin ulkopuolella", Marta sanoi.

"Umeåssa pelasin upeita vuosia ja se oli hienoa aikaa. Meillä oli fantastinen joukkue, yksi Euroopan parhaista", Marta sanoi ja muisteli pelanneensa yhdessä Sanna Valkosen, Anne Mäkisen, Laura Kalmarin ja Jessica Julinin kanssa.

Onko sydämesi jäänyt Ruotsiin?

"Se on puoliksi Brasiliassa ja puoliksi Ruotsissa."

PK-35:n valmennus tiesi tarkalleen, miten Marta pelaa. Hänet joukkue onnistui saamaan kuriin, mutta se ei riittänyt.

Molemmat maalit tulivat vähän turhan helposti. Rosengårdin johto-osuman pukkasi toppari Amanda Ilestedt kulmapotkusta, jonka kapteeni Lina Nilsson lähetti maalin eteen.

Ottelua oli silloin pelattu vain kymmenen minuuttia.

Nilsson laukoi kulmapotkulla pallon suoraan maaliin 75. minuutilla. Laukaus oli hyvä, mutta maalivahti Paula Myllyoja otti yhden askeleen väärään suuntaan ja se riitti.

"2–0 ei ole huono tulos, mutta täytyy pelata vielä paremmin kotikentällä", Marta sanoi.

PK-35:n valmentaja Jari Väisänen kohtasi Martan ensimmäisen kerran.

"Hän on pelaaja, joka on vielä selvästi muiden yläpuolella. Aika hyvin saimme hänet kiinni", Väisänen sanoi.

"Katsoimme Martan peliä nauhalta. On häneltä vaikea saada palloa pois", Väisänen sanoi.

Kun Marta jäi maaleitta, tulivat muut pelaajat esille. Varsinkin topparipari Ilestedt ja Emma Berglund oli kuin betoniseinä. He olivat täysin mahdottomia ohitettavia kärkipelaaja Sanni Franssille ja oikean laidan Eveliina Parikalle. Franssi ja Parikka ovat nopeita, mutta karkuun he eivät päässeet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!