Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkajien kiri ei riittänyt – tekohengitys jäi kahteen peliin

Urheilu
 
Tapio Keskitalo Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.
Jussi Nukari / Lehtikuva
Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Puheet Suomen jalkapallomaajoukkueen mahdollisuudesta päästä Ranskan EM-turnaukseen voidaan lopettaa. Suomi pelasi Romanian kanssa tasan, ja samaan aikaan Unkari voitti Färsaaret. Siinä se.

Todellisuudessa unelma haudattiin pitkälti jo kuukausia sitten. Syyskuun voitot Kreikasta ja Färsaarista olivat vain tekohengitystä, joskin tehokasta sellaista. Suomen jalkapallomaajoukkue ei ole niin hyvä, että sen olisi voinut odottaa keräävän tarpeeksi pisteitä karsintojen neljässä päätöspelissään.

Nyt saldona olivat voitot Kreikasta ja Färsaarista sekä tasapeli Romaniaa vastaan. Pohjois-Irlanti-peli on vielä edessä. Saldo on toki kunnioitettava.

Mitä päävalmentaja Markku Kanerva on saanut lyhyellä päävalmentajapyrähdyksellään aikaan?

Hän on yksinkertaistanut rankasti Suomen pelaamista kolmessa ottelussa, jotka hän on valmentanut Mixu Paatelaisen potkujen jälkeen. Romaniaa vastaan Suomen pelinrakentaminen oli etenkin avausjaksolla olematonta. Toisella jaksolla Suomi oli nopeissa hyökkäyksissä vaarallinen.

Kanerva on muuttanut myös pelijärjestelmän lähelle perinteistä 4–4–2:ta. Eilen se tosin oli ajoittain lähinnä 4–4–1–1. Pelaajat tuntuvat tietävän etenkin puolustussuuntaan aiempaa paremmin roolinsa ja tehtävänsä. EM-unelman suhteen jäi kuitenkin lopulta luu käteen.

Ruotsalaisvalmentaja Hans Backe ottaa maajoukkueen komentoonsa tammikuussa. Kun EM-unelma on nyt haudattu, on pakko esittää yksi kysymys.

Alkoiko Kanervan lyhyeksi jäävä aika liian myöhään, ja jatkuiko Paatelaisen aika aivan liian pitkään?

Roni Rekomaa
Suomi jäi rannalle EM-kisoista, Unkari pelaa vähintää jatkokarsinnoissa. Suomi hävisi kotiottelun 0-1 Olympiastadionilla 13. kesäkuuta. Perparim Hetemaj ja Adam Szlai taistelussa pallosta.
Suomi jäi rannalle EM-kisoista, Unkari pelaa vähintää jatkokarsinnoissa. Suomi hävisi kotiottelun 0-1 Olympiastadionilla 13. kesäkuuta. Perparim Hetemaj ja Adam Szlai taistelussa pallosta.


Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!