Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vehviläinen, 18, torjui viileästi IFK:n kaadossa

JYPin nuori maalivahti oli liian taitava ohitettavaksi

Urheilu
 
Liigan huippuhetket: HIFK hyytyi JYPin pihdeissä
Liigan huippuhetket: HIFK hyytyi JYPin pihdeissä
Maalittoman avauserän jälkeen vierasjoukkue Jyp otti tilanteen haltuunsa. Toisen erän kolme täysosumaa pohjustivat vierailijoiden voiton. Kolmannessa erässä HIFK vielä koitti kaikin keinoin taistella voitosta, mutta tällä kertaa lopputulos kirjattiin vierailijoiden hyväksi 1-4.
HIFK 1 JYP 4

Helsingin IFK:lla ei mene nyt kovin hyvin. Davos heitti IFK:n ulos Mestarien liigasta tiistaina ja Jyväskylän JYP lisäsi tuskaa torstaina Liigassa.

JYPin nuori maalivahti Veini Vehviläinen oli lähes mahdoton ohitettavaksi, kun JYP otti jopa helpon tuntuisen 4–1-voiton.

Vehviläinen, 18, kuuluu suomalaisiin maalivahtien suurlupauksiin. Hän pelasi ykkösvahtina viime keväänä 18-vuotiaiden MM-turnauksessa, kun Pikku-Leijonat otti hopeaa.

Liigassa Vehviläinen ottaa ensi askeliaan. IFK:ta vastaan hän pelasi neljännen ottelunsa, kolmannen kokonaisen pelin.

"Hyvä maku jäi. Pääasia, että saatiin joukkueelle hyvät pisteet", Vehviläinen sanoi Nordenskiöldinkadun hallissa, jota pidetään hankalana paikkana pelata.

Nuori maalivahtilupaus ei ollut moksiskaan perinteisessä hallissa. Hän pysäytti kiekkoja ja antoi IFK-pelaajien hiillostuksien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Kerran kiekko jopa kopsahti Vehviläistä päähän. "Ei se kovin kova laukaus ollut", hän totesi tyynesti.

JYPin voitolle löytyi kaksi selkeää syytä. Joukkue hakkasi toisessa erässä kolme maalia ja karkasi 3–0-johtoon. Ja toinen syy oli tietenkin Vehviläinen.

"Koetin vaan sulkea kaiken ylimääräisen pois ja keskittyä niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa", Vehviläinen sanoi.

Hyökkääjät Mikko Salmio ja Janne Tavi tekivät kaksi ensimmäistä maalia 44 sekunnin välein toisen erän puolivälissä. Ne olivat rajut iskut IFK:lle, joka hiippaili siihen mennessä kuin Alppimaisemiin unohtuneena.

Ottelun lopullisen ratkaisun laukoi Anssi Löfman. JYP pelasi ylivoimaa vajaat kolme minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Koko viisikko pyöritti kiekkoa nätisti, kunnes Löfman löytyi takatolpalta vapaana. Syötöt merkittiin Valtteri Kemiläiselle ja Mikko Kaltevalle. Jos säännöt olisivat sallineet, olisi useampikin voinut saada syöttöpisteen.

IFK heräsi pelaamaan vasta kolmannen erän lopussa, kun ranskalaispakki Yohann Auvitu oli kaventanut 1–3:een.

Kun myöhään lähtee liikkeelle, harvoin ehtii ajoissa perille. Ei päässyt IFK:kaan.

IFK:n kakkosvalmentaja Joonas Tanska ei ollut tyytyväinen joukkueensa kahden ensimmäisen erän ilmeeseen.

"Kiekkoa siirreltiin silloin, kun olisi pitänyt laukoa", Tanska sanoi.

"Kolmannessa erässä oli ihan riittävästi jaksamista haastaa JYPin kaltainen kamppailujoukkue", Tanska sanoi. Hän oli oikeassa, mutta yritystä joukkue olisi kaivannut paljon aikaisemmin.

Vehviläisen asema JYPin liigajoukkueessa on mielenkiintoinen. Tuomas Tarkki oli flunssan takia sivussa. Kunnossa ollessaan hän kantaa ykkösvahdin vastuuta, mutta haastaja puuskuttaa niskaan.

Pelicansin vastaan Vehviläinen pelasi uransa ensimmäisen nollapelin ja toinen oli lähellä IFK-ottelussa.

"Pääsisi silloin tällöin säännöllisesti pelaamaan", Vehviläinen sanoi toiveestaan, "mutta se riippuu omasta tekemisestä."

Mitä enemmän Vehviläinen pelaa sen paremmin se palvelee 20-vuotiaiden maajoukkuetta. MM-turnaus pelataan Helsingissä vuoden lopussa, ja siinä kisassa Pikku-Leijonien maalivahdin paikka mennee Vehviläiselle.

Vehviläinen aloitti lajin harrastamisen Palokan Kiekossa alle 10-vuotiaana. Ja maaliin päätymiseen oli yksi looginen syy: "Hienot kamat ja tykkäsin niistä", hän sanoi maalivahdin varusteista.

Markku Ulander Lehtikuva
Veini Vehviläinen torjui 27 kiekkoa IFK:ta vastaan ja pysäytti myös Tomas Zaborskyn laukaukset.
Veini Vehviläinen torjui 27 kiekkoa IFK:ta vastaan ja pysäytti myös Tomas Zaborskyn laukaukset.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!