Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nico Rosbergilla valtava takamatka MM-taistossa: "Tarvitsee muita paremman auton"

Rosbergin itseluottamus on koetuksella tallikaverin varmuuden edessä

Urheilu
 
Toru Hanai reuters
Lewis Hamilton (oik.) on suurin este Nico Rosbergin mestaruushaaveiden tiellä.
Lewis Hamilton (oik.) on suurin este Nico Rosbergin mestaruushaaveiden tiellä. Kuva: Toru Hanai reuters

Sotši. Mercedes tarvitsee Venäjän Grand Prix -viikonlopusta vain kolme pistettä enemmän kuin Ferrari sinetöidäkseen toisen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruutensa.

Nico Rosberg on näin mukana toisissa mestaruusjuhlissaan. Kuljettajien MM-tittelistä hän ei kuitenkaan tunnu pystyvän haastamaan tallikaveriaan Lewis Hamiltonia.

Rosbergin, 30, itseluottamus on äärettömän kovalla koetuksella, kun viisi kisaa on ajamatta. Vuosi sitten Rosberg johti MM-taistoa Singaporen kisaan asti. Nyt Hamilton on ollut kärjessä koko kauden ajan.

Viisi kisaa ennen kauden päättymistä Hamilton johtaa 48 pisteen erolla. Tänä vuonna ei ole edes tuplapisteitä tarjoavaa finaalikisaa eron kuromiseksi.

Nurkkaan ajettu Rosberg kaipaa kovasti voittamisen tarjoamaa ajonautintoa, joka vapauttaisi kilpailusuoritusta.

"Tietysti kilpailusta nauttii aina, mutta voittaminen lisää sitä tunnetta monin verroin. Siksi olisi mahtavaa alkaa taas voittaa", Rosberg vakuutti torstaina lehdistötilaisuudessa.

"Tunne MM-taistossa on edelleen ihan hyvä. Tilanne ei ole täydellinen, mutta kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin ollut hyvä kausi. Lewis on vain tehnyt parempaa työtä kuin minä tällä kaudella", Rosberg sanoi.

Pitkän linjan F1-toimija, nykyinen toimittaja, Peter Windsor oli Williamsilla töissä, kun Keke Rosberg voitti vuoden 1982 mestaruuden. Nyt hän pudistelee päätään, kun HS kysyi suorasukaiselta veteraanilta, voittaako Nico Rosberg koskaan titteliä.

"En usko Rosbergin voivan voittaa mestaruutta niin kauan kuin hän ajaa identtisillä autoilla Hamiltonin kanssa. Olen vuodesta 2007 lähtien tolkuttanut, että Lewis Hamilton on tämän planeetan nopein kilpakuski. Jos kaikki on tasan, eikä Hamilton koe 27 moottoririkkoa, Rosberg jää aina kakkoseksi Hamiltonin kanssa."

"Rosberg on todistanut olevansa erittäin hyvä kuski, mutta ellei hän pääsee samaan asemaan kuin vaikkapa Jenson Button Brawnilla 2009 tai Kimi Räikkönen Ferrarilla 2007, hänestä ei tule mestaria."

"Rosberg tarvitsee mestaruuteen muita paremman auton ja itseään hitaamman kuljettajan toiseen autoon."

Windsor näki läheltä, kun Keke Rosberg teki ihmeitä 33 vuotta sitten.

"Keke oli todella onnekas. Täytyy muistaa, että Williams ajoi Cosworthin moottoreilla turboajan jo alettua. 1982 oli kuitenkin hyvin outo kausi."

"Uskon, että Gilles Villeneuve tai Didier Pironi olisi voittanut sen vuoden mestaruuden ilman vakavia onnettomuuksiaan. Mutta täytyy muistaa, että Keke oli aivan ilmiömäinen autonsa hallitsija, loistava sateessa, ja tasaisen vahva ja nopea kilpakuski heti siitä asti, kun aloitti Super V:ssä. Sillä tavalla Keke jos kuka ansaitsi F1-mestaruuden."

"Eikä Nico Rosbergin tarvitse katsella taaksepäin muistellen menestynyttä isäänsä. Hän on itse voittanut muutaman loistavan kisan Hamiltonia ja muitakin huippukuskeja vastaan. Hän pystyy voittamaan kisoja – mutta mestaruus? Ei niin kauan kuin ajaa Hamiltonin tallikaverina", Windsor sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?