Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Platinin sauma Fifan johtoon umpeutui – Suomen Palloliitto vaikenee

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.
Arnd Wiegmann Reuters
Michel Platini (oik.) onnitteli Sepp Blatteria jatkokaudesta. Blatter valittiin Fifan puheenjohtajaksi uudelleen viime toukokuussa Zürichissä. Nyt kummankin miehen toimia tutkitaan.
Michel Platini (oik.) onnitteli Sepp Blatteria jatkokaudesta. Blatter valittiin Fifan puheenjohtajaksi uudelleen viime toukokuussa Zürichissä. Nyt kummankin miehen toimia tutkitaan. Kuva: Arnd Wiegmann Reuters

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan on löydettävä uskottava ja taustaltaan puhdas puheenjohtaja. Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtajan ja Fifan varapuheenjohtajan Michel Platinin hyllyttäminen merkinnee Platinin puheenjohtajakampanjan kariutumista.

Suomen Palloliiton liittohallitus oli ehtinyt antaa tukensa Platinille. Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja luovutti Platinille Erik von Frenckell -mitalin Palloliiton vuosigaalassa viime vuonna – se kertoo Alajan arvostuksesta.

Palloliitolle Platinin hyllyttäminen on kiusallinen asia. Voiko Platini olla enää uskottava puheenjohtajakandidaatti Fifan johtoon? Ei missään tapauksessa uutisten valossa. Uefan on punnittava puheenjohtajavaalin asetelmia uudestaan.

Asiassa punnitaan sekä juridinen että moraalinen puoli, ja lopulta Platinin uskottavuus mitataan Uefan kokouksessa.

Palloliitto on ollut Uefassa ja Fifassa lähinnä reaktiivinen jäsen, joka seuraa kulloistakin ilmapiiriä ja muiden ratkaisuja. Olisi paikallaan, että Palloliitto oma-aloitteisesti kertoisi mielipiteensä esimerkiksi näistä hyllyttämisistä. Palloliitto vaikenee. Helsingin Sanomat ei tavoittanut Palloliiton puheenjohtajaa Pertti Alajaa kommentoimaan.

Ari Virtanen HS
ari.virtanen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!