Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkaja lentää Eurooppaan – Markus Halstille pelimatkat ovat pitkiä ja raskaita

Urheilu
 
MSL
Markus Halsti
Markus Halsti Kuva: MSL

Bukarest. Lento Yhdysvalloista Eurooppaan, kova maaottelu ja paluu Yhdysvaltoihin, jossa odottavat seurajoukkuepelit ja pitkät maan sisäiset matkat.

Kuulostaa aika raskaalta, ja sitä se onkin. Sellaiseen rumbaan Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaaja Markus Halsti on kuitenkin pikkuhiljaa tottunut.

Halsti oli kuluvien EM-karsintojen alkupuolella vielä ruotsalaisen Malmö FF:n pelaaja. Hänelle hyppy uuteen seuraan oli maantieteellisesti todella pitkä, sillä Halsti pelaa nykyään DC Unitedissa Washingtonissa.

Pelaaminen ja asuminen Yhdysvalloissa ovat tuoneet uusia haasteita ja kokemuksia – kentillä ja niiden ulkopuolella. DC Unitedin kausi on sujunut Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa hyvin. Joukkue on itäisessä konferenssissa toisena, ja pudotuspelipaikka on varma.

Pudotuspelit ovat täysin uutta eurooppalaisen jalkapallon kasvatille.

"Pleijareita [pudotuspelejä] odottaa tosi paljon. Jo koriksen, NHL:n ja NFL:n pudotuspelien aikana on nähnyt, millaisen buumin pleijarit Yhdysvalloissa aiheuttavat", Halsti sanoo Bukarestissa, jossa Suomi kohtasi myöhään torstaina EM-karsinnoissa Romanian.

Halsti ei ole ainoa maajoukkueen eli Huuhkajien pelaaja, joka on tottunut pitkiin pelimatkoihin. TsSKA Moskovan Roman Eremenko ja Krylja Sovetovin Berat Sadik pelaavat Venäjällä, joka on maantieteellisesti valtava maa.

Halstille maajoukkuematkat tietävät pitkien lentojen lisäksi suurta aikaeroa.

"Oletin, että matkustaminen olisi vielä raskaampaa, kuin mitä se on ollut. Reissaaminen oli yksi asia, mikä mietitytti, kun siirryin Yhdysvaltoihin. Seitsemän tunnin aikaero on aika raaka."

Halsti siirtyi Washingtoniin alkuvuodesta, eikä ura uudessa maassa lähtenyt ongelmitta käyntiin. Suomalaispelaaja kärsi pitkään polvivammasta, ja sen jälkeen vaivasi nivunen. Vasta viime aikoina paras vire on alkanut löytyä keskikentän keskustassa.

"Haluan aina pelata, haluan aina olla kentällä ja haluan aina voittaa. Tunnen yhä, ettei kropassa ole ihan paras fiilis", Halsti sanoo.

Sanavalmiin Halstin, 31, ura on noussut uudelle tasolle kypsällä iällä. Hän kipusi lopulta Malmön avainpelaajaksi, ja paikka maajoukkueessakin löytyi.

Konkaritähtien lisäksi MLS:ään on suunnannut muutamia huippupelaajia, joilla on vielä useita pelivuosia jäljellä. Yksi heistä on Italian paidassa EM-hopeaa juhlinut Sebastian Giovinco, 28.

Jalkapallomaailman konkarikerma on tullut tutuksi myös Halstille.

"Pelasin ennen tätä maajoukkuematkaa viikon sisällä David Villaa, Frank Lampardia, Andrea Pirloa ja Didier Drogbaa vastaan. On aika monta eurooppalaista joukkuetta, jotka ottaisivat esimerkiksi Drogban."

Halsti asuu Virginian puolella, josta matka joukkueen kotistadionille vie normaalisti noin 25 minuuttia. Aina niin ei kuitenkaan ole. "Kun ostin auton, seuraavana päivänä treeneihin meno kesti yli kaksi tuntia, kun oli ruuhkaa. Siihen asti olin kulkenut metrolla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!