Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joensuun ensimmäinen

Jesse Joensuu teki avausmaalinsa Jokereissa perjantain voitto-ottelussa

Urheilu
 
roni rekomaa lehtikuva
Jesse Joensuu sai vihdoin tuulettaa.
Jesse Joensuu sai vihdoin tuulettaa. Kuva: roni rekomaa lehtikuva
Neftehimik 0 Jokerit 3

Se ei ollut kaunein mahdollinen voitto, mutta jääkiekossa ei jaeta tyylipisteitä. Helsingin Jokerit palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan KHL:ssä, kun Neftehimik Nižnekamsk kaatui perjantaina.

Voitto oli Jokereille tärkeä kasvojen pesu keskiviikon Traktor-tappion jälkeen. Traktoria vastaan Jokerit pelasi kauden kenties huonoimman ottelunsa.

Perjantain vierasottelussa Jokerit oli tilkinnyt keskiviikkona vuotaneen puolustuksensa kuntoon.

Helsinkiläisten viisikkopelaaminen oli yhden ohipelin jälkeen taas totutulla tasolla. Mainiosti pelannut maalivahti Henrik Karlsson hoiti loput ja torjui kaikki 24 laukausta. Jokerit otti lopulta 3–0-vierasvoiton.

"Emme ihan parhaimmillamme olleet, mutta maalivahti pelasi hyvin. Olimme ehkä vähän virkeämpiä kuin mitä olimme Tšeljabinskissä", voittomaalin viimeistellyt Jesse Joensuu kommentoi Jokerien verkkosivuilla.

Kaukalon tarina kulki Jokerien käsikirjoituksen mukaan alkuminuuteista lähtien. Kotijoukkue ei päässyt tasakentällisin vaarallisille tekopaikoille.

Jokerien nelosvitja järjesti avausmaalin vajaan vartin pelin jälkeen. Vauhdilla hyökkäysalueelle luistellut Jani Rita ampui napakan laukauksen, ja irtokiekkoon ahnaasti luistellut Joensuu viimeisteli 1–0-osuman. Maali oli Joensuulle ensimmäinen KHL-osuma Jokerien paidassa.

"Tuntui tietysti tosi hyvältä. Sen verran on mennyt jo aikaa, ettei maalia ole jaksanut enää miettiä", Joensuu sanoi.

Toisen erän mieleenpainuvin tapahtuma oli loppuminuuttien kahakka, josta rangaistukset jaettiin Neftehimikin Maxim Berezinille ja Maxim Rybinille sekä Jokerien Atte Ohtamaalle.

Päätöserän alussa Pekka Jormakka vei Jokerit kahden maalin johtoon Mathis Olimbin syötöstä. Jormakan osuman jälkeen alkoivat Jokerien vaikeudet.

Helsinkiläiset saivat ensin joukkuerangaistuksen vaihtovirheestä. Kun alivoima oli selvitetty, puolustuksen uusi vahvistus Arturs Kulda joutui jäähyaitioon kampituksesta.

Loppuminuuteilla Petteri Wirtanen istui kaksiminuuttista estämisestä, kun Neftehimik haki kavennusmaalia ilman maalivahtia. Karlsson torjui kuitenkin Jokerien maalilla erinomaisesti.

Tommi Huhtala päästi helsinkiläiset piinasta tekemällä 3–0-osuman tyhjään maaliin.

"Pelasimme nöyremmin ja yritimme tehdä niitä asioita, joita olemme sopineet. Onhan tässä vielä paljon korjattavaa. Tänään oli kuitenkin sydän oikeassa paikassa meidän joukkueella", Huhtalan maalin syöttänyt Joensuu summasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?