Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä hyökkäsi Suomen nurin

Hakkuri Ojansivu pelasi sisukkaasti kovassa paineessa

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Venäjä Jegor Kljuka ohitti lyönnillään Suomen torjuntaan nousseet Olli-Pekka Ojansivun ja Sauli Sinkkosen.
Venäjä Jegor Kljuka ohitti lyönnillään Suomen torjuntaan nousseet Olli-Pekka Ojansivun ja Sauli Sinkkosen. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva
Venäjä 3 Suomi 0

Meteli oli korvia huumaava Busto Arsizion Palayamamay-hallissa, kun Suomen miesten lentopallomaajoukkue aloitti urakkansa Venäjää vastaan Italian EM-turnauksessa myöhään perjantai-iltana.

Tuhannet sinivalkoisiin sonnustautuneet suomalaiskannattajat pitivät ääntä ja toivoivat parasta, mutta niin vain kävi, että hallitseva Euroopan mestari ja olympiavoittaja ei ollut yllätettävissä. Tehokas hyökkäyspeli ja vahvat syötöt olivat valttia, kun Venäjä voitti 3–0.

Erät päättyivät 25–20, 25–19 ja 25–23.

"Pelasimme hienon ottelun, mutta Venäjän voima jylläsi hyökkäyksissä", sanoi Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Jättimäinen keskitorjuja, 218-senttinen Dmitri Muserski ja hakkuri Maksim Mihailov olivat ajoittain pitelemättömiä Suomen puolustukselle. Mihailov otti jo avauserässä kapellimestarin roolin.

Mihailov teki 21 (+17) pistettä ja hyökkäysprosentti oli vakuuttavasti 67. Muserskin saldoksi tuli 14 (+8) pistettä. Venäläisistä erottui edukseen myös passari Dmitri Kovalev.

"Kovalev yllätti ja pelasi hyvän pelin", totesi Sammelvuo.

Suomen parhaimmistoon kuului Olli-Pekka Ojansivu. Värikäs hakkuri teki 26 (+23) pistettä, mutta olisi tarvinnut apuja joukkuetovereiltaan.

"Jos ei erääkään tule, vastustaja on pelannut helvetin hyvin. Nyt annoimme vastustajalle turhan pitkiä syöttövuoroja. Sellaisia ei saisi tulla", noitui Ojansivu.

Päivän ensimmäisessä ottelussa viime EM-turnauksen pronssimitalisti Serbia joutui lujille Slovakiaa vastaan.

Serbia ei ollut omalla tasollaan, ja se voitti vastustajansa vasta viiden erän jälkeen 3–2. Erät päättyivät Serbialle 25–22, 22–25, 30–28, 24–26 ja 15–9.

Voittajien paras pistemies oli Aleksandar Atanasijevic. Väkivahva hakkuri takoi 28 (+16) pistettä. Yleispelaaja Marko Podrascanin teki 14 (+13) pistettä.

Suomi kohtaa Serbian lauantaina ja päättää alkulohkonsa sunnuntaina ottelulla Slovakiaa vastaan.

Antti Nieminen HS
Busto Arsizio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?