Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotiin tai jatkoon

Urheilu
 
Antti Nieminen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Panokset ovat valtavat, kun Suomen miesten lentopallomaajoukkue päättää tänään sunnuntaina urakkansa EM-turnauksen alkulohkossa.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon miehistö lähtee kamppailuun Slovakiaa vastaan haastavista muttei toivottomista asetelmista.

Suomi on kahden ottelun jälkeen pisteittä.

Ensin hallitseva Euroopan mestari ja olympiavoittaja Venäjä osoittautui paremmaksi, ja sen jälkeen viime EM-turnauksen kolmonen ja tänä kesänä toiseksi Maailmanliigassa pelannut Serbia kukisti Suomen puhtaasti.

Käsikirjoitus on toistaiseksi pitänyt kutinsa. Jo siitä lähtien, kun arpa heitti samaan lohkoon Venäjän, Serbian, Suomen ja Slovakian, tiedossa oli, että suurimmat suosikit ovat Venäjä ja Serbia. Ne jatkavat tappiotta.

Suomi on sunnuntaina selkä seinää vasten ja tarvitsee pakkovoiton jatkaakseen turnauksessa toisella viikolla. Tappio olisi enemmän kuin karvas: se tietäisi kotimatkaa ja heikentäisi myös mahdollisuuksia päästä ensi tammikuussa pelattavaan olympiakarsintaan, johon isäntämaan Saksan lisäksi pääsee rankingin perusteella seitsemän maata.

Suomi ja Slovakia eivät ole EM-tasolla kohdanneet, mutta MM-karsinnoissa Suomi voitti keskinäisen kohtaamisen.

Antti Nieminen
antti.nieminen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?