Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Serbia vaimensi lentopallomiehet

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo harmitteli hyvän alun hukkaamista

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Urpo Sivula (oik.), Eemi Tervaportti ja Olli-Pekka Ojansivu pettyivät raskaasti.
Urpo Sivula (oik.), Eemi Tervaportti ja Olli-Pekka Ojansivu pettyivät raskaasti. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva
Serbia 3 Suomi 0

Suomen miesten lentopallomaajoukkue teki voitavansa, muttei löytänyt keinoja Serbian kukistamiseksi Italian Busto Arsiziossa jatkuvassa EM-turnauksessa.

Tunnelma haki taas kerran vertaistaan Palayamamay-hallissa sinivalkoisten kannattajien siivittämänä, mutta lajin mahtimaihin kuuluva Serbia ei ollut moksiskaan. Se vaimensi Suomen ja sen kannattajat 3–0-voitolla, joka tuli vajaassa puolessatoista tunnissa. Erät Serbia vei 25–19, 25–15 ja 25–21.

Tulos merkitsi sitä, että Suomen urakka alkulohkossa vaikeutui oleellisesti. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon miehistö on voitotta, sillä perjantain myöhäisottelussa tuli puhdas 0–3-tappio Venäjää vastaan.

Artikkeliin liittyvät

"Vastustaja oli parempi, ja hyökkäyspelissä oli tosi iso ero", myönsi Sammelvuo.

Noin 3 000 katsojasta valtaosa huusi Suomen puolesta, ja Suomi saikin avauserään mallikkaan alun. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu hyökkäsi terävästi, ja Suomi johti parhaimmillaan 12–9.

Sen jälkeen keskitorjuja Marko Podrascanin ja passari Marko Jovovic saivat aikaan pitkät syöttövuorot, ja niiden ansiosta erä kääntyi Serbialle.

"Harmi, että hieno alkumme tyrehtyi taas", totesi Sammelvuo.

Suomi aloitti kokoonpanolla, jonka muodostivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Ojansivu, yleispelaajat Antti Siltala ja Olli Kunnari, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä libero Lauri Kerminen.

Ottelun vanhetessa Sammelvuo teki lisää muutoksia, ja kentälle pääsivät myös keskitorjuja Konstantin Shumov ja yleispelaaja Niklas Seppänen.

Ojansivu kuului Venäjä-ottelun tavoin Suomen parhaimmistoon lauantaina. Nyt saldoksi tuli 10 (+3) pistettä.

"Oli p-a peli. Serbia vaimensi meidän hyökkäyksiämme hyvin, ja me emme saaneet tapettua palloja tarpeeksi tehokkaasti", sanoi Ojansivu.

Suomi pääsi aloittamaan perjantaina urakkansa myöhään, kun Serbian ja Slovakian ottelu venyi viiteen erään. Palautumisaika jäi lyhyeksi, mutta sillä Ojansivu ei halunnut tuoretta takaiskua selittää.

"Pompusta tämä ei jäänyt kiinni", sanoi Ojansivu.

Ojansivu on kokenut pelaaja ja myös huoleton huuliveikko. Hän tietää joukkuetovereineen, että Suomi tarvitsee voiton sunnuntaina lohkon päätösottelussa Slovakiaa vastaan edetäkseen jatkoon.

"Tiedän asetelman sunnuntain jälkeen: joko jatketaan pelejä tai lähdetään Kokkolaan. Lähden nauttimaan ja pelaamaan täysillä voitosta. Paikka on kiva, vaikka tukkaan on tullut kahdessa ottelussa", virnisti Ojansivu.

 

Suomi–Slovakia tänään klo 16 Yle TV2

Antti Nieminen HS
Busto Arsizio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!