Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sainzin ulosajo säikäytti Sotšissa

Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi

Urheilu
 
Grigory Dukor Reuters
Carlos Sainz kuljetettiin helikopterilla sairaalaan.
Carlos Sainz kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Kuva: Grigory Dukor Reuters

Venäjän grand prix'n aika-ajojen kolmas harjoitusjakso supistui minimiin, kun Toro Rosson Carlos Sainz sinkoutui Sotšin turvarakenteiden lävitse ja espanjalaiskuskin kehoon kohdistui äkkipysähdyksessä 46 g:n isku.

Sainzin irrottaminen vei aikaa, kun auto hautautui turvarakenteiden alle. Alustavan tutkimuksen jälkeen Sainz siirrettiin radan terveyskeskuksesta helikopterilla sairaalaan, minne hän jäi yöksi tarkkailuun varotoimena.

GP-kuskiyhdistyksen nokkamiehiin kuuluva Ferrarin Sebastian Vettel tutustui tilanteeseen aika-ajon jälkeen.

"Paras uutinen on tietysti, että Carlos on kunnossa. Tietysti toivoisimme hänen olevan joukossamme lähtöruudukossa, mutta nyt on syytä olla kärsivällinen ja annettava kehon toipua kunnolla."

"Meidän on nyt ymmärrettävä, mitä tapahtui. Ei ole tarkoitus, että turvarakenteet kaatuvat päällesi. Sen vuoksi Carloksen auttaminen kesti niin pitkään. Tällaiset turva-aitatilanteet täytyy pystyä välttämään jatkossa."

Aika-ajossa Williamsin Valtteri Bottas lunasti viime vuoden tavoin taas kolmannen lähtöruudun. Eturivin valtasivat 11. kertaa tällä kaudella Mercedeksen Nico Rosberg ja Lewis Hamilton takana.

Samalta paikalta kaksi viikkoa sitten Bottas menetti asemansa takaa hyökänneelle Vettelille.

"Tähtään aina parhaaseen tulokseen. Tietysti on katsottava taakse Ferrarien tekemisiä, mutta samalla on oltava valmiina iskemään, jos Mercedekset edellä tekevät jotain tyhmää. Pidän tästä radasta paljon. Tunne autossa on hyvä, ja ilman muuta tähtään viime vuoden tavoin taas palkinnoille", Bottas latautui.

Miten Bottas saa autonsa iskuun Sotšissa?

"Se on tuo tämän radan tarjoama flow. Pidän siitä kovasti. Nyt löysin taas hyvän rytmin, jota nopea kierros täällä vaatii. Tiesimme jo etukäteen, että tällä radalla on hankala saada renkaita yhdelle kierrokselle toimintalämpöön. Teimme kotiläksyt hyvin, valmistauduimme huolellisesti, vaikka ajamiset jäivät harjoituksissa vähiin", Bottas myhäili.

Sebastian Vettel on Bottaksen vierellä toisessa lähtörivissä ja Kimi Räikkönen heti takana viitospaikalla.

 

Venäjän gp ajetaan tänään kello 14 alkaen. MTV Max televisioi kilpailun.

Heikki Kulta
Sotši

Maksim Shemetov Reuters
Valtteri Bottas (vas.), Nico Rosberg ja Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas (vas.), Nico Rosberg ja Lewis Hamilton.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!