Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hradecký ja Pohjanpalo suuria onnistujia

Urheilu
 
Ari Virtanen ja Tapio Keskitalo

Maalivahdit:

Lukas Hradecký (6 ottelua)

Nousi karsintojen aikana ykkösmaalivahdiksi ja piti paikkansa loppuun saakka. Pelasi erittäin hyvät karsinnat ja suorastaan loisti vieraspelissä Romaniaa vastaan. Erittäin luotettava ja kylmähermoinen maalivahti, josta on maajoukkueelle iloa vuosiksi.

Niki Mäenpää (3 ottelua)

Menetti ykkösmaalivahdin paikkansa itseään astetta paremmalle Hradeckýlle – kenties pysyvästi.

Puolustajat:

Paulus Arajuuri (4 ottelua)

Puolan liigassa pelaava toppari nousi karsintojen aikana avauskokoonpanoon ja oli Kanervan ajan luottomiehiä. Isokokoinen toppari pelaa hieman kulmikkaalla tyylillä mutta korvaa paljon fyysisyydellään. Ei ole maailman nopein pelaaja.

Niklas Moisander (7 ottelua)

Piti olla Suomen johtavia pelaajia ja puolustuksen lukko. Odotuksiin nähden oli paha pettymys. Miten paljon selkävaivat näkyivät pelaamisessa?

Joona Toivio (7 ottelua)

Oli topparina ajoittain pahoissa ongelmissa. Avauspelaamisessa ja pelinlukemisessa puutteita, jotka pudottivat lopulta penkille.

Kari Arkivuo (7 ottelua)

Laitapuolustaja Arkivuo täytti paikkansa. Paatelaisen pelitavassa laitapuolustajilta vaadittiin todella paljon myös hyökkäyssuuntaan, välillä liikaakin.

Jere Uronen (6 ottelua)

Uronen, 21, oli ajoittain vaikeuksissa puolustussuuntaan. Vahva nousija, jolla on pitkä maajoukkuetulevaisuus edessään.

Jarkko Hurme (3 ottelua, 1 maali)

Paatelaisen yllätysvalinta. Oli Kreikka-kotipelin sankari maalillaan, mutta romahti sen jälkeen. Tuskin saa enää suurta roolia maajoukkueessa.

Keskikenttä

Roman Eremenko (6 ottelua, 1 maali)

Syötti karsinnoissa 313 kertaa onnistuneiden syöttöjen prosentin oltua 86.

Perparim Hetemaj (8 ottelua)

Euroopan rikotuin pelaaja karsinnoissa (35) ennen viimeistä karsintaottelua ja myös Euroopan kovin rikkoja (28). Joukkueen arvokkaimpia pelaajia.

Tim Sparv (8 ottelua)

Maajoukkueen luotettavimpia pelaajia, joka on myös kasvanut johtajan mittoihin. Ei juuri tee vääriä valintoja kentällä. Suomen joukkueen paras syöttäjä. Ennen Pohjois-Irlanti-ottelua 401 syöttöä, joista 93 prosenttia omille.

Markus Halsti (5 ottelua)

Halsti nousi takaisin maajoukkueryhmään samoihin aikoihin, kun Teemu Tainio lopetti maajoukkueuransa. Nousi avauskokoonpanon pelaajaksi Kanervan päävalmentajakaudella. Pääsi keskikenttäpelaajaksi ja täytti hyvin roolinsa.

Sakari Mattila (4 ottelua)

Paatelainen nosti karsintojen puolivälissä Mattilan avauskokoonpanoon, Kanerva pudotti takaisin penkille.

Alexander Ring (7 ottelua)

Monipuolisena erittäin tärkeä pelaaja sekä Paatelaiselle että Kanervalle näiden karsintojen aikana. Pelasi täydet minuutit lukuun ottamatta ennen eilistä loukkaantumista ja viime vuoden Romania-ottelua, jossa tuli ulosajetuksi.

Hyökkääjät:

Kasper Hämäläinen (8 ottelua)

Yksi suurista pettymyksistä. Ei onnistunut Paatelaisen pelitavassa välihyökkääjänä.

Berat Sadik (2 ottelua, 1 maali)

Sadikin syrjiminen kuuluu Paatelaisen maajoukkueen kummallisimpiin seikkoihin. Pääsi lopulta mukaan Pohjois-Irlantiin ja teki heti vaihtopelaajana maalin.

Eero Markkanen (3 ottelua)

Täytemies.

Teemu Pukki (8 ottelua)

Näissä karsinnoissa Pukki vaelteli kentällä tehoitta. Pelitapa ei soveltunut hänelle, eikä hän päässyt haastamaan nopeudellaan vastustajan puolustuksia. Romania-ottelu antoi viitteitä paremmasta.

Riku Riski (6 ottelua, 2 maalia)

Riski teki Färsaaria vastaan kaksi maalia, ja se jäi ainoaksi suonenvedoksi näissä karsinnoissa.

Joel Pohjanpalo (9 ottelua, 3 maalia)

Pohjanpalo oli Paatelaisen joukkueessa vain vaihtopelaaja, joka pelasi 126 minuuttia kuudessa ensimmäisessä karsintaottelussa. Kanervan joukkueessa maali kolmessa perättäisessä ottelussa. Karsinnoissa maali per 105 minuuttia. Ennen viimeistä ottelua maali joka toisella laukauksella maalia kohti.

 

Pelaaja-arvioissa on käsitelty pelaajat, jotka pelasivat karsinnoissa vähintään kaksi ottelua ennen viimeistä Pohjois-Irlanti-peliä.
 
Arviot on tehty ennen eilistä päätösottelua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!