Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasapeli ei pyyhkinyt karsintapettymystä

Toppari Arajuuri laukoi Suomen lopussa tasoihin Olympiastadionilla

Urheilu
 
Suomi 1 Pohjois-Irlanti 1

Suomen jalkapallomaajoukkue päätti EM-karsinnat Olympiastadionilla 1–1-tasapeliin Pohjois-Irlantia vastaan.

Pohjois-Irlanti oli pitkään vierasvoitossa kiinni Craig Cathcartin ohjattua pallon kulmapotkun jälkitilanteesta päällään maaliin runsaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen.

Suomi nousi 87. minuutilla tasoihin, ja viimeistelijä ei ollut se kaikkein odotetuin. Kasper Hämäläinen pelasi pallon päällään toppari Paulus Arajuurelle, joka laukoi sen verkon perukoille.

Osuma oli Arajuurelle maajoukkueuran ensimmäinen, ja maalituuletus oli sen mukainen. Helsingin ottelun jälkeen suomalaispelaajien tunnelmat olivat kuitenkin melko pettyneet, vaikka nousu tasapeliin lohkon voittanutta Pohjois-Irlantia vastaan hieman lämmitti.

Suurin pettymys johtui siitä, että mahdollisuudet Ranskan EM-turnaukseen olivat menneet jo ennen sunnuntain kamppailua. "Oli hienoa saada kotikentällä maali aikaiseksi. Harmittaa, ettemme voittaneet, mutta olen ylpeä äijistä, ettemme lannistuneet", Arajuuri sanoi viitaten vieraiden avausjakson osumaan.

"Olen ylpeä neljän päätöspelin ilmeestämme."

Suomi pelasi melko heikon avauspuoliajan. Pohjois-Irlanti oli hyökkäyssuuntaan vaarallinen, ja hermostuneen Suomen syöttöpelaaminen ei kulkenut kunnolla. Toisella puoliajalla vieraat vetäytyivät, Suomi pyöritti peliä pitkiä jaksoja ja lopulta tulostaululla olivat 1–1-lukemat.

Pohjois-Irlannin takana Romania sijoittui F-lohkon toiseksi, Unkari kolmanneksi ja Suomi neljänneksi.

Pettymyksestä huolimatta Suomen pelaajat muistuttivat yhdestä suusta, että EM-karsintojen loppu luo uskoa tulevaan.

"Meillä oli isot odotukset näihin karsintoihin, kun näimme, mitkä joukkueet ovat vastassamme. Neljän viimeisen ottelun vähän realistisempi pelitapa on sopinut tälle joukkueelle", keskikenttämies Tim Sparv tiivisti.

Päävalmentaja Markku Kanerva pudotti Pohjois-Irlanti-pelissä Niklas Moisanderin avauksesta ja nosti Juhani Ojalan toiseksi toppariksi.

Kanervan mukaan Moisanderilla oli varvas puudutettu, mutta hän olisi pystynyt pelaamaan.

"Nukuimme vähän ottelun alussa, mutta se on pelimiesten merkki, että heräsimme ja nostimme tasoamme lohkovoittajaa vastaan. Menemme sitten ensi kisoihin", Arajuuri sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?