Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neloishyppyä etsimässä – Matthias Versluis haluaa nousta taitoluistelijana seuraavalle tasolle

Urheilu
 
Roni Rekomaa Lehtikuva
Matthias Versluis olisi halunnut palkita kotiyleisön neloishypyllä.
Matthias Versluis olisi halunnut palkita kotiyleisön neloishypyllä. Kuva: Roni Rekomaa Lehtikuva

Matthias Versluis onnistui viime keväänä siinä, missä kukaan muu suomalainen miestaitoluistelija ei ollut koskaan ennen onnistunut. Hän teki vapaaluistelussaan neloishypyn, tulpin.

Sunnuntaina Versluis yritti samaa Finlandia Trophyssa, muttei nyt onnistunut. "Harmittaa, ettei sitä tullut tänään kotiyleisön edessä", sanoi Versluis, joka sijoittui parhaana suomalaisena 11. tilalle.

Viikko sitten Versluis teki neloishypyn Bratislavassa, jossa hän oli kansainvälisessä kisassa kuudes. Versluisin käsi osui jäähän, ja tuomarit vähensivät kymmenen pisteen arvoisesta suorituksesta yhden pisteen.

Versluisilla on 21-vuotiaana vielä ura edessään, mutta tuloksia pitää alkaa tulla, jos hän mielii nousta seuraavalla tasolle. Se vaatii onnistuneen neloishypyn jokaisessa kisassa.

Sunnuntaina Versluis sai 163,02 pistettä, kun hänen ennätyksensä on 175 pistettä. Tavoitteena on rikkoa 200 pisteen raja, johon ylsi Espoossa seitsemän miestä.

Venäläinen Konstantin Menshov luisteli ykköseksi 230,10 pisteellä.

Versluis on satsannut paljon harjoitteluun. Hänet näkee Myllypuron jäähallissa kolme kertaa päivässä. Iltaisin hän opiskelee kursseja ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa Hankenilla.

Mahdollista on, että hän hakee harjoitteluunsa jossain vaiheessa apua Yhdysvalloista. "On kallista puuhaa lähteä. Nyt minulla on selkeä tunne, että olen saanut lisää varmuutta."

Versluisin veli Johan on lahjakas pikajuoksija, joka on juossut 100 metriä aikaan 10,80.

Myös taitoluistelu vaatii nopeutta – erityisesti räjähtävää nopeutta. "Nopeus helpottaa hyppyjen lähtöä. Kyllä siitä on hyötyä", sanoi Versluis.

Kuinka paljon neloishyppy vaatii sitten harjoittelua?

"En harjoittele sitä joka kerta. Korkeintaan kolme–viisi kertaa treenien aikana, jos fiilis on hyvä. Kovin monta toistoa ei kannata tehdä, koska silloin on korkeampi riski loukkaantua."

Vuosi sitten Versluis loukkasi nilkkansa. Jalka kesti luistelun vasta SM-kisoissa joulukuussa, mutta kunto ja ohjelma olivat keskeneräisiä. EM-kisat jäivät haaveeksi.

Tällä kaudella helsinkiläinen päässee ensi kertaa EM-kisoihin, kun viime vuoden edustaja Valtter Virtanen ei ole opintojensa takia huippukunnossa.

Virtanen valmistuu yhdeksän viikon päästä lääkäriksi. "Tämä kisa täytyy nollata mahdollisimman pian pois mielestä", sanoi kiireinen Virtanen, jonka pitkän ajan tavoite on luistella Helsingin MM-kisoissa 2017.

"Viime viikolla olin kolme tuntia jäällä, kun normaalisti olen jäällä kolme tuntia päivässä."

Virtanen hävisi Finlandia Trophyssa Versluisille yhden sijan ja vajaat yhdeksän pistettä.

Virtanen on taitoluistelijana 28-vuotias veteraani. "En näe silti mitään syytä vielä lopettaa. Vielä on minuakin vanhempia luistelijoita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?