Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki ilo irti pudotuspelipaikasta

Tuomas Sammelvuon miehistön pelit jatkuvat EM-turnauksessa ja olympiakarsinnoissa

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Olli-Pekka Ojansivu juhli jatkopaikkaa kannattajatapaamisessa, jossa hän poseerasi Kati Hildénin ja Meri Lehdon kanssa.
Olli-Pekka Ojansivu juhli jatkopaikkaa kannattajatapaamisessa, jossa hän poseerasi Kati Hildénin ja Meri Lehdon kanssa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva
Suomi 3 Slovakia 0

Kokeneet pelaajat ottivat mestarillisesti vastuuta, kun Suomi taisteli upean 3–0-voiton Slovakiasta lentopallon EM-turnauksessa Italiassa.

Lähes täysi tupa Busto Arsiziossa (4 200 katsojaa) huusi, hyppi ja tanssi riemusta Suomen selvitettyä tiensä alkulohkosta jatkoon ja toiselle turnausviikolle. Tiistain pudotuspelissä Suomi kohtaa Italian, joka hävisi Ranskalle sunnuntaina 2–3 ja sijoittui B-lohkossa toiseksi.

Sunnuntai-iltapäivän täysosuma oli myös eräänlainen jackpot; tammikuussa päävalmentaja Tuomas Sammelvuon miehistö on mukana Euroopan olympiakarsinnoissa Berliinissä.

"Epäusko ei hiipunut puseroon alun hermoilun jälkeen. Nyt oli yksi mahtavimmista kokemuksista olla Italiassa tällaisessa huutomyrskyssä", totesi Sammelvuo.

Slovakia koki lauantaina Venäjää vastaan nöyryytyksen, mutta tuli sisukkaasti alkulohkon päätösotteluun, jossa panoksena oli viimeinen jatkopaikka. Slovakia pääsi hetkessä jo 4–0-johtoon, mutta Suomi ei antanut periksi.

Suomi voitti erät 26–24, 25–22 ja 25–22. Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu oli Suomen harvoja valopilkkuja kahdessa ensimmäisessä ottelussa Venäjää ja Serbiaa vastaan, mutta nyt apuja tuli hänen joukkuetovereiltaan kiitettävästi. Yleispelaajat Olli Kunnari ja Urpo Sivula palasivat tasolleen ja olivat keskeisessä osassa, kun Slovakia meni nurin.

"Panimme itsemme tiukkaan paikkaan, mutta kun tuli 3–0-voitto, voi olla vain tyytyväinen. Itselläni oli lauantaina sysimusta päivä vastaanotossa, mutta nyt homma pysyi koossa", totesi Kunnari.

Suomen puolustuspeli sujui hyvin. Hyökkäyksissä tuli vähemmän suoria virheitä kuin aiemmissa peleissä. Sammelvuo luotti kokeneimpiin keskitorjujiin, kun Jukka Lehtonen ja Konstantin Shumov olivat avauksessa.

"Keskitorjujilla oli nyt vähän helpompaa, kun vastassa ei ollut neljämetrisiä", naurahti Kunnari ja viittasi Venäjän ja Serbian ulottuviin pelaajiin.

Ojansivu teki 18 (+8) pistettä, ja Suomen toiseksi paras pistemies oli Sivula 13 (+5) pisteellä.

"Alussa oli yliyrittämistä, mutta kun pelimme vapautui, emme kiirehtineet asioiden edelle", sanoi Sivula.

Sivulankin peliin tuli malttia ottelun edetessä. "Välillä tulee vedettyä liian isoilla kierroksilla, kun tietää olevansa kunnossa", mietti Sivula.

Antti Nieminen HS
Busto Arsizio

Vesa Moilanen Lehtikuva
Urpo Sivulan (vas.) ja Lauri Kermisen esitykset vakuuttivat.
Urpo Sivulan (vas.) ja Lauri Kermisen esitykset vakuuttivat.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?