Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärpät siirtyy Suikkasen komentoon ensi keväänä

Oulun menestysseura jatkaa Suikkasen opeilla Marjamäen lähdön jälkeen

Urheilu
 
Markku Ruottinen Lehtikuva
Kai Suikkasen valinta päätti spekulaatiot Kärppien ensi kauden valmentajasta.
Kai Suikkasen valinta päätti spekulaatiot Kärppien ensi kauden valmentajasta. Kuva: Markku Ruottinen Lehtikuva

Oululaisuus voitti porilaisuuden, kun Kärpät palkkasi uuden päävalmentajan.

Lauri Marjamäki siirtyy kuluvan kauden jälkeen Kärpistä jääkiekkomaajoukkueen vetäjäksi, ja Kai Suikkanen ottaa Kärppä-pestin vastaan ensi vappuna.

Suikkasen ja Kärppien sopimus on kaksivuotinen, ja siihen kuuluu optio kolmannesta kaudesta.

Kärpillä oli ihanteellinen tilanne. Vapaana liikkuu iso joukko huippuvalmentajia ja seura pääsi valitsemaan kaikessa rauhassa.

Kiinnostus Kärppiin oli kova, ulkomaita myöten.

"Tämä on valtava mahdollisuus", Suikkanen sanoi. "Täällä on aina mahdollisuus pärjätä ja saa valmentaa joukkuetta, joka on tottunut menestymään."

Kärppien valmentaminen on kotimaisen kiekkoilun unelmapaikka, mutta ei missään nimessä helppo.

Seura palasi Liigaan kaudelle 2000–2001, jonka jälkeen oululaiset totutettiin melko nopeasti kestomenetykseen.

Vuosituhannen alusta lähtien Kärpät on pelannut 15 kautta Liigassa ja edennyt ällistyttävät kahdeksan kertaa loppuotteluun. Mestaruuksia on kuusi, samoin runkosarjan voittoja.

Tätä perintöä Suikkanen alkaa vaalia, eikä hapuiluja sallita. Sitä väittämää on Oulussa vaikea perustella, että rakennetaan tulevaisuutta. Siellä halutaan menestystä nyt ja heti.

Neuvottelut Kärppien ja Suikkasen välillä kestivät osapuilleen kuukauden. Suikkanen istui kolmesti palaveripöytään, kunnes tuli julkisuuteen Kärppien pikkutakki päällään.

"Kävimme läpi kaikki mahdolliset valmentajanimet ja haastattelimme muutamia. Kaitsu jäi jäljelle ja oli meidän ykkönen", Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno sanoi.

"Halukkaita oli, ja sitten oli vielä tämä kärppäläisyys. Palava halu valmentaa ja tulla tänne."

Porilaisen Karri Kiven nimi pyöri vahvimmin julkisuudessa ennen maanantaista julkistusta. Suikkanen veti oululaista ohituskaistaa pitkin keulille ja takaisin entiseen kotikaupunkiinsa.

Kivi selviytyi haastatteluvaiheeseen asti, mutta ei tullut valituksi. Näytöistä pesti ei ainakaan jäänyt kiinni, sillä Kivi vei Nuoret Leijonat MM-kultaan 2014 ja Ässät Suomen mestariksi 2013.

"Kaikkia Kärpät kiinnostaa", Kivi sanoi HS:lle, kun Suikkasen valinta tuli julkiseksi. "He hakivat muuta, ja minä en ollut se, jota he hakivat. Aina on monta asiaa, jotka ratkaisevat."

Kivi edustaa 45-vuotiaana uudempaa valmentajakuntaa. Suikkasen, 56, vahvimmaksi valtiksi lasketaan tietynlainen työmiesmentaliteetti.

"En näe mitään syytä, että pitää alkaa tehdä suuria muutoksia. Ei muutoksia pidä tehdä vain muutosten takia. Kärpät on aina ollut hyvin luisteleva, liikkuva ja pelannut joukkueena", Suikkanen sanoi.

Sanavalmis Suikkanen onnistui potkimaan Turun Palloseuran Suomen mestariksi 2010. Sitä ennen hän voitti Kajaanin Hokissa Mestiksen mestaruuden. Myös KHL tuli tutuksi, kunnes Jaroslavlista tuli potkut.

Toisen kerran urallaan Suikkasen joukkue pelasi liigamestaruudesta, kun Pelicans kohtasi finaaleissa JYPin 2012. JYP vei kannun, mutta Suikkanen innosti ja motivoi Pelicansin ennätykselliseen menestykseen.

Suikkanen laskee valmennusuransa pituudeksi 12 vuotta. Siinä ehtii oppia ja opettaa kaikenlaista, vaikka treenarina Suikkasen voi laskea myöhäisherännäiseksi. Ennen valmentamistaan Suikkanen pyöritti Oulun Lipon pesäpallojoukkuetta seitsemän vuotta toimitusjohtajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!