Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentopallomiehillä totuuden hetki – 18 ottelun synkkä putki katkaistava tänään

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Olli-Pekka Ojansivu on mukana toista kertaa EM-turnauksessa. Hakkurin hyvät esitykset on huomattu kansainvälisestikin.
Olli-Pekka Ojansivu on mukana toista kertaa EM-turnauksessa. Hakkurin hyvät esitykset on huomattu kansainvälisestikin. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Suomi kohtaa lentopallon EM-kisoissa tänään Italian. Näistä lähtökohdista Suomi kentälle astelee.

1 Minimitavoite täynnä
Suomen miesten lentopallomaajoukkue pääsi minimitavoitteeseensa Italiassa pelattavassa EM-turnauksessa, kun se selviytyi alkulohkosta jatkoon. Tänään tiistaina päävalmentaja Tuomas Sammelvuon miehistöllä on taas näytön paikka, kun Suomi kohtaa pudotuspelissä Busto Arsiziossa isäntämaan Italian.

Artikkeliin liittyvät

Pelin henki illan myöhäisottelussa on selvä: voittaja jatkaa puolivälieriin hallitsevaa Euroopan mestaria Venäjää vastaan, ja hävinnyt pakkaa laukkunsa ja suuntaa kotiin.

Italia on ollut melkoinen peikko Suomen lentopallomiehille vuosien kuluessa. Suomi on pystynyt kukistamaan Italian EM-turnauksessa viimeksi 1967 ja yksittäisessä maaottelussa vuonna 1978. Sen jälkeen on tullut 18 peräkkäistä tappiota, joten nyt olisi aika katkaista synkkä sarja.

2 Hopeamitalisti vastassa
Italia sijoittui toiseksi viime EM-turnauksessa 2013. Joukkue on uudistunut paljon. Päävalmentajaksi tuli kesän Maailmanliigan jälkeen Gianlorenzo Blengini, kun suomalaisillekin hyvin tuttu Mauro Berruto sai väistyä.

Italialaisten päähyökkääjät ovat hakkuri Ivan Zaitsev ja yleispelaaja Osmany Juantorena. Passarina on vasta 19-vuotias Simone Giannelli.

"Italia on hyvä torjunta- ja puolustusjoukkue. Meidän tehtäväämme helpottaa ainakin jonkin verran se, ettei verkon toisella puolella ole Muserskia", sanoi Sammelvuo ja tarkoitti Venäjän 218-senttistä keskitorjujaa Dmitri Muserskia.

Sammelvuon mukaan Italia-ottelussa virheiden maksimaalinen eliminointi on tärkeää. Suomi pyrkii syöttämään vahvasti ja saamaan sillä vastustajan vastaanoton rikki.

3 Faneja katsomossa ja kotisohvilla
Lentopallo koukuttaa suomalaisia. Busto Arsizioon tuli tuhansia sinivalkoisiin väreihin sonnustautuneita kannattajia, ja televisiostakin lajia on seurattu tiiviisti.

Suomen ja Slovakian ottelua seurasi sunnuntaina televisiosta parhaimmillaan 365 000 katsojaa. Jalkapallossa Suomen ja Pohjois-Irlannin EM-karsinta sai parhaimmillaan 292 000 katsojaa.

Suomi kohtaa Italian tänään kello 21.30 alkavassa ottelussa. TV2 näyttää pelin suorana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!