Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Platinille palkkio ilman kirjallista sopimusta

Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja ei ole tarjonnut selvää selitystä rahoille

Urheilu
 

Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtajalla Michel Platinilla ei ollut kirjallista sopimusta kahden miljoonan Sveitsin frangin palkkiosta (noin 1,8 miljoonaa euroa), jonka Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifa maksoi hänelle vuonna 2011.

Sveitsin syyttäjänviranomaiset ovat aloittaneet lahjustutkinnan Platinia ja Fifan puheenjohtajaa Sepp Blatteria vastaan maksuun liittyvien epäselvyyksien vuoksi.

Platini sai maksun vuoden 2011 helmikuussa, ja hieman myöhemmin hän päätti olla asettumatta Fifan puheenjohtajavaaliin ja tukea sittenkin istuvaa puheenjohtajaa Blatteria.

Brittilehti The Guardianin tietojen mukaan jalkapallopomot ovat kertoneet tutkijoille, että heillä oli suullinen sopimus korvauksen maksamisesta.

Suullinen sopimus on miesten mukaan tehty aikana, jolloin Platini toimi Blatterin neuvonantajana Fifassa vuosina 1998–2002.

Platini on antanut aiheesta neljä lausuntoa tarjoamatta kuitenkaan selvää selitystä rahoille. Hän kertoi, että sopimukseen oli syynä Fifan "sen hetken heikko taloustilanne".

The Guardianin mukaan Fifa teki voittoa 115 miljoonaa Sveitsin frangia (noin 105 miljoonaa euroa) vuosina 1999–2002.

Sveitsin laki rajoittaa kuitenkin palkkarästien perimisoikeuden viiteen vuoteen, ja The Guardianin mukaan Sveitsin syyttäjänviranomainen Michael Lauber perustaa syytteet osaksi tähän.

Selvitettävänä on, käyttikö Blatter asemaansa väärin maksaessaan Platinille miljoonapalkkion ja ylittikö toiminta rikoksen rajan.

Fifan eettinen komitea hyllytti viime viikolla sekä Blatterin että Platinin 90 päiväksi lahjustutkinnan vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?