Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rioon valittu bioteknikko Tenkanen tuntee olympialaisten vedet: "Ei vettä suuhun"

Olympiakomitea valitsi jo nyt kahdeksan urheilijaa Rion kesäkisoihin

Urheilu
 
Markku Ulander Lehtikuva
Tuula Tenkanen
Tuula Tenkanen

Kahdeksan suomalaista urheilijaa sai eilen tiistaina helpottavan tiedon, kun Suomen olympiakomitea valitsi heidät ensi kesän olympialaisiin Rioon.

Yksi helpottuneista oli purjehtija Tuula Tenkanen, joka lähtee toisiin kesäkisoihinsa. Seitsemän vuotta sitten Tenkanen vei paikan kokeneen Sari Multalan nenän edestä. Valinta herätti silloin paljon keskustelua.

"Olen nyt ihan eri Tuula kuin silloin. Vuonna 2008 pystyin purjehtimaan kärjessä kevyessä tuulessa, mutta kovassa tuulessa oli tekemistä", muisteli Tenkanen 22. tilaan päättynyttä olympiadebyyttiään.

Vieläkö muistelet menneitä?

"En enää mieti sitä valintaa. Olemme Sarin kanssa hyvissä väleissä. Ei auttanut asiaa, eikä ollut mukavaa, kun arvosteltiin."

Rion tuleviin olympiavesiin Tenkanen on käynyt tutustumassa neljä kertaa – kolme kertaa viime vuonna ja kerran tänä vuonna. Seuraava reissu on tammikuussa.

Tenkanen opiskelee biotekniikkaa Aalto-yliopistossa, ja hän tuntee veden laadut.

Rion merivesi ei ole parhaasta päästä. "Vedessä on vähemmän isoa roskaa kuin ennen, mutta veden laadussa on parantamista. Purjehtijana sitä on turha liikaa miettiä. Yksittäinen purjehtija ei voi asialle mitään. Pyrin välttämään, ettei vettä menisi suuhun", sanoi Tenkanen.

Laser radial -luokassa kilpailevan Tenkasen, 26, lisäksi OK valitsi Rioon Tuuli Petäjä-Sirénin RS-X -purjelautailuun ja Tapio Nirkon finnjolliin. Lisää purjehtijoita valittaneen joulukuussa, kun MM-kisat ovat ohi.

Painiin OK valitsi MM-hopeamitalisti Petra Ollin (58 kg) Rami Haapaniemen (85 kg). Ampujista paikan sai vuoden 2008 trapin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela.

Keihäänheittäjät Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen saivat odotetusti ja ansaitusti omat paikkansa. "He ovat ottaneet selkeän irtioton muuhun kaartiin", sanoi Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä. "Tosin soraääniäkin voi kuulua, mutta urheilijoilla on laajaa ymmärrystä toisiaan kohtaan."

Rion kesäkisat ovat 5.–21. elokuuta 2016. Suomesta lähtee kisoihin 50–60 urheilijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!