Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi ja Sivula kokivat kovia

Laitapelaaja Juantorena oli liikaa Suomelle ja vauhditti Italian puolivälieriin EM-turnauksessa

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Urpo Sivula yritti ohittaa Italian torjunnan. Kolmannessa erässä Sivula loukkaantui.
Urpo Sivula yritti ohittaa Italian torjunnan. Kolmannessa erässä Sivula loukkaantui. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva
Italia 3 Suomi 0

Italia osoittautui taas kerran odotetun vahvaksi ja taitavaksi lentopallomaajoukkueeksi Suomea vastaan EM-turnauksessa Busto Arsiziossa.

Kaksimetrinen laitapelaaja Osmany Juantorena kuului kotijoukkueen suuriin hahmoihin, kun Italia löi Suomen 3–0 tiistai-illan myöhäisottelussa. Erät päättyivät 25–19, 25–16 ja 25–22.

"Olisimme ansainneet ainakin yhden erän – kolmannen erän. Teimme sen, mitä pitikin, mutta aivan huippuja vastaan emme pärjänneet", totesi Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Artikkeliin liittyvät

Suomi löi alkulohkossa Slovakian ja otti pudotuspelipaikan ja paikan tammikuussa pelattavaan olympiakarsintaan, mutta Euroopan ykköstä, kakkosta ja kolmosta vastaan paukut eivät riittäneet. Kukistamatta jäivät Venäjä, Serbia ja Italia.

Italian voitto merkitsi sitä, että se eteni kahdeksan parhaan joukkoon ja puolivälieriin hallitsevaa Euroopan mestaria Venäjää vastaan. Suomen turnaus päättyi 12. sijaan.

Suomelle ilta oli tuskainen monin tavoin. Kolmannessa erässä yleispelaaja Urpo Sivula loukkaantui. Hän polkaisi pelitilanteen jälkeen eteenpäin, ja alustavien tutkimusten perusteella hänellä on pohjevamma.

"Toivon sydämestäni, ettei 'Upilla' [Sivula] ole mitään vakavaa", sanoi Sammelvuo.

Takavuosien olympiavoittajan Alberto Juantorenan veljenpoika Osmany Juantorena oli suomalaisille lähes pitelemätön. Avauserässä hän hyökkäsi väkevästi, ja toisessa ja kolmannessa erässä hän syötti erinomaisesti.

"Juantorena on yksi maailman parhaista pelaajista – ellei paras", arvioi Suomen luottopelaajiin kuuluva Olli Kunnari.

Juantorena ja hakkuri Ivan Zaitsev olivat Italian parhaat pistemiehet. Molemmat tekivät 14 pistettä. Suomen paras pistemies oli Sivula. Hän teki 13 (+6) pistettä.

Italia on ollut melkoinen peikko Suomen lentopallomiehille vuosien kuluessa. Suomi on pystynyt kukistamaan Italian EM-turnauksessa viimeksi 1967 ja yksittäisessä maaottelussa vuonna 1978. Sen jälkeen on tullut 19 peräkkäistä tappiota.

Todellinen jymypaukku kyti päivän ensimmäisessä ottelussa, muttei jysähtänyt, kun Viro haastoi ennakkoluulottomasti lentopallon mahtimaihin kuuluvan Serbian.

Viro pakotti Serbian viidenteen erään ennen kuin taipui. Viime EM-turnauksen pronssimitalisti Serbia eteni puolivälieriin 3–2-voitolla.

"Pelasimme kaksi ensimmäistä erää unelmapeliä, ja Serbian kavereiden naamat olivat valkoisia. Olimme lähellä, mutta tärkeillä hetkillä tuli virheitä", totesi Viron kapteeni Kert Toobal, joka pelasi aikoinaan Suomessa Piivolleyn passarina.

Antti Nieminen HS
Busto Arsizio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!