Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas kolahti päähän IFK:n ja Ilveksen kohtaamisessa

Åsten ja Ikonen ratkaisivat IFK:lle voiton rakkaasta Ilveksestä

Urheilu
 
Huippuhetket: HIFK - Ilves
Huippuhetket: HIFK - Ilves
HIFK joutui Ilvestä vastaan ahtaalle, kun tamperelaiset viimeistelivät toisen erän alussa tilanteeksi 0-2. Ottelun isäntä kuitenkin kampesi itsensä rinnalle ja ohi. Kolme pistettä jäi Helsinkiin lukemin 3-2.
HIFK 3 Ilves 2

Kahdessa peräkkäisessä Helsingin IFK:n ja Ilveksen kohtaamisessa IFK vei pisteet 5–1, kun se kelasi 3–2-voiton tamperelaisesta ystävyysjoukkueesta tiistaina.

Tosin lämminhenkistä toveruutta ei ollut ilmassa sen paremmin viime lauantaina kuin nytkään, vaikka syksystä 2012 lähtien IFK-fanit ovat ymmärtäneet Ilvestä tavallista paremmin.

Hakametsän kamppailusta tuli perinnöksi IFK:n kapteenille Arttu Luttiselle kahden ottelun pelikielto. Samassa ottelussa Ilveksen Markku Flinck välttyi lisärangaistuksilta, vaikka tömäytti niin sanotusti puun takaa.

Lisää videomateriaalia on luvassa, kun Ilveksen kovaotteinen kapteeni Antti Tyrväinen taklasi IFK-puolustaja Daniel Grillforsia päähän tiistaina. Tyrväinen sai tempustaan 2+10 minuuttia, mutta perästä voi kuulua.

Mitään myrskyä Helsingin hallissa ei ollut, mutta puheensorinaa riittänee.

"Mitä tästä nyt saa sanoa. NHL:ssä on saanut noista tempuista kahdeksan ottelun pelikieltoja", IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen sanoi Flinckin lauantaisesta kuolleen kulman taklauksesta päin Teemu Ramstedtia.

Luttinen sai pelikieltonsa taklattuaan Teemu Rautiaista päähän.

Ei Törmänen hyväksynyt Luttisenkaan temppua, mutta vielä vähemmän hän ymmärsi Flinckin jäämistä ilman lisärangaistusta. Pöydälle nostetaan tapaus Tyrväinen ja Liigan linja.

Puolitoista erää Ilves vei peliä. Ensimmäinen erä oli vahva vierailta, toinen meni myös heidän tahdissaan, kunnes kolmannessa Micke-Max Åsten ja Jasse Ikonen ratkaisivat pelin peräkkäisillä maaleillaan.

Åstenin polvisuojus teki tasoituksen 2–2:een ja hän luuli tehneensä myös voittomaalin.

"Siinä ei ehtinyt kissaa sanomaan, kun se veto tuli, osui Ilves-pelaajan mailaan ja siitä minun polvariin", Åsten sanoi tasoituksesta, joka tuli ajassa 48.33.

Kolme minuuttia myöhemmin Ramstedt laukoi kohti maalia ja kiekko päätyi epäselvän tilanteen jälkeen Ilveksen maaliin Hannu Toivosen taakse.

Åstenilla oli selkeä näkemys tapahtumien kulusta.

"Se jäi Toivosen eteen tai luistimen alle. Lähdin syöksymään siihen ja tein mielestäni maalin", Åsten jatkoi.

Åsten kuuluu kaukalon tykinkuuliin, jotka törmäilevät enemmän kuin tekevät maaleja. Nyt tuli vähän molempia.

Vesa Koivunen
HIFK:n Micke-Max Åsten katsoi voittomaalin syntyä aitiopaikalta. Omasta mielestään hän osui kiekkoon, mutta maali merkittiin Jasse Ikoselle.
HIFK:n Micke-Max Åsten katsoi voittomaalin syntyä aitiopaikalta. Omasta mielestään hän osui kiekkoon, mutta maali merkittiin Jasse Ikoselle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?