Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Esikuvia ja isoja varusteita

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Reijo Hietanen
Timo Jutila
Timo Jutila

Entinen puolustaja Timo Jutila, 51.

"Päädyin puolustajaksi täysin esikuvan vuoksi. Isäni vei minut jäähalliin viisivuotiaana 1960-luvun lopussa, ja näin edesmenneen Pekka Marjamäen pelaavan. Silloin tiesin, mille pelipaikalle halusin, ja legendaarisesta Marjamäestä tuli myöhemmin ystäväni. Se täytyy sanoa, että oli aina hauskaa, kun pääsi tekemään työkseen rakasta harrastustaan. Puolustajan rooli on muuttunut vuosikymmenten saatossa kokonaisvaltaisemmaksi, mutta tärkein tehtävä on yhä sama: estää vastustajaa tekemästä maalia."

Rio Gandara HS
Oliver Schnitt
Oliver Schnitt

Puolustaja Oliver Schnitt, 17.

"Olin hyökkääjä vielä pari vuotta sitten, mutta päätimme valmentajien kanssa, että voisin vaihtaa, kun olin muutenkin puolustava hyökkääjä. Sitä ikää myöhemmin tuollaisia vaihtoja ei enää tapahdu. Puolustajan on hyvä olla iso, että pystyy pitämään vastustajan miehet pois maalivahdin alueelta, mutta kyllä NHL:ssä on pieniäkin puolustajia. Omat vahvuuteni ovat luistelussa ja pelisilmässä. Hyökkäävänä puolustajana viihdyn rakentelemassa tilanteita ja pidän mielelläni kiekkoa."

Rio Gandara HS
Joel Kerkkänen
Joel Kerkkänen

Hyökkääjä Joel Kerkkänen, 16.

"Nuorempana on hyvä kokeilla kaikkia paikkoja, jotta tietää, mihin sopii. Kun paras löytyy, niin se kannattaa ottaa käyttöön. Olen itse pitänyt hyökkäämisestä jo pienenä, enkä ole nähnyt tarvetta vaihtaa paikkaa. Puolustajana pelasin muuten kuin pakon edestä viimeksi kymmenvuotiaana. Hyökkääjien roolit määräytyvät lajitaitojen mukaan: ensimmäisissä kentissä on kiekollista osaamista, nelosessa tykätään enemmän taklata ja blokata kiekkoja. Oma roolini on kiekollisempi, ja haluan ratkoa pelejä."

Rio Gandara HS
Anton Ignatius
Anton Ignatius

Maalivahti Anton Ignatius, 17.

"Nuorempana halusin monen muun tapaan kokeilla isoja maalivahdin varusteita, ja siihen jäin. Maalissa saa olla iso osa joukkuetta ja tietää olevansa tärkein pelaaja. Kenttäpelaajat voivat vaihdella paikkoja myöhemminkin, mutta maalista on vanhempana hankala tulla pois ja toisin päin. Jo meillä B-nuorissa paremmin pelaava maalivahti saa enemmän peliaikaa, joten pieni paine on jatkuvasti päällä. Pienikokoinenkin pärjää maalissa jos saa kiekkoja kiinni. Tärkeämpää on olla nopea, ketterä ja hyvä keskittymään. "

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?