Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liigan toimitusjohtaja kiistää lahjusväitteet

Urheilulehden mukaan ottelupareja järjesteltiin rahalla

Urheilu
 
Rio Gandara HS
Kimmo Rannisto kiistää Urheilulehden uutisen.
Kimmo Rannisto kiistää Urheilulehden uutisen. Kuva: Rio Gandara HS

Urheilulehdessä kerrottiin torstaina, että Blues, HIFK ja Liiga maksoivat Vaasan Sportille, jotta Sport ei valitsisi Tammikuun Tasaus -kierroksen vastustajakseen Bluesia tai HIFK:ta. Liigan toimitusjohtajan Kimmo Ranniston mukaan uutinen ei pidä paikkaansa.

Väitetyt lahjukset olisi maksettu viime vuoden lokakuussa, kun seurat valitsivat tämän vuoden tammikuussa pelatun tasauskierroksen vastustajia. HIFK, Blues ja sarjan osakeyhtiö Jääkiekon SM-Liiga Oy maksoivat Urheilulehden mukaan Sportille yhteensä noin 22 000 euroa. Tällä olisi varmistettu, että Blues ja HIFK voisivat kohdata.

Sport valitsi vastustajakseen Tampereen Ilveksen. Uutisen mukaan Liigan osuus Sportille maksetusta rahasta on 15 000 euroa. HS tavoitti Liigan toimitusjohtajan Kimmo Ranniston kommentoimaan uutista.

Pitääkö Urheilulehden uutinen paikkansa?

"Ei pidä", Rannisto vastasi.

Ranniston mukaan Liigalla ei ole ollut halua vaikuttaa siihen, miten seurat valitsevat otteluparinsa.

"Tästä on kysytty minulta aikaisemminkin tänään. Joukkueet valitsivat tasauskierroksen vastustajat keskenänsä", Rannisto sanoi.

"Liigalla ei ole intressejä valita ottelupareja. Emmehän me omista yhtään hallia."

Rannisto voi vastata aiheeseen vain Liigan puolesta. HS ei tavoittanut Helsingin IFK:n toimitusjohtajaa Jukka Valtasta. Bluesin toimitusjohtaja Jarmo Koskinen ei halua kommentoida aihetta, koska hän ei toiminut silloin nykyisessä pestissään.

Sportin toiminnanjohtaja Jyrki Niemi kommentoi aihetta torstaina MTV:lle.

"Eihän meitä kukaan ole mihinkään pakottanut. Me olemme saaneet tehdä omat päätöksemme. Se, mitkä asiat siihen päätökseen vaikuttivat, on meidän asiamme, se ei ole julkisen spekuloinnin arvoista", Niemi sanoi MTV:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!