Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kloppin ensimmäinen, Mourinhon viimeinen?

Valioliigassa on lauantaina luvassa mielenkiintoinen ottelukierros

Urheilu
 
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp

Englannin Valioliigassa on maaottelutauon jälkeen edessä poikkeuksellisen kiinnostava viikonloppu.

Suurin mielenkiinto keskittyy kahteen Lontoossa pelattavaan otteluun. Jürgen Klopp debytoi Liverpoolin managerina Tottenhamin vieraana. Alkukaudella kompuroinut hallitseva mestari Chelsea pyrkii kääntämään kurssinsa kotiottelussa Aston Villaa vastaan.

Klopp palkattiin Valioliigassa kahdeksantena olevan Liverpoolin manageriksi Brendan Rodgersin tilalle.

Saksalaisvalmentajan ensimmäinen ottelu Liverpoolin luotsina on lauantain vieraspeli Tottenhamia vastaan. Klopp ei pääse debyytissään helpolla, sillä Tottenham on pelannut seitsemän perättäistä tappiotonta ottelua.

"Hän on loistava manageri. Hänellä on selvä idea, miten pelataan. Toivomme hänelle kaikkea hyvää lauantain jälkeen", Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino sanoi BBC:lle.

Edellisessä työpaikassaan Dortmundissa Klopp tunnettiin aktiivisesta pelityylistä, jossa pallo liikkui nopeasti ja pelaajat prässäsivät aggressiivisesti. Lauantain peli antaa osviittaa siitä, kuinka nopeasti Liverpoolin joukkue sopeutuu muutokseen Rodgersin pallonhallintaan perustuvasta pelityylistä.

Innokkaimmat Liverpoolin kannattajat odottavat Kloppin johtavan seuran menestykseen jo tällä kaudella. Klopp on muistuttanut, ettei mestaruuksia voiteta hetkessä.

"En osaa kävellä veden päällä. Olen normaali [the normal one]", Klopp totesi ensitöikseen.

Kommentti tulkittiin pienenä piikkinä Chelsean managerin José Mourinhon suuntaan. Mourinho luonnehti itseään erityiseksi [the special one] heti Chelseaan palattuaan.

Mourinhon johtama Chelsea on kriisissä. Tämän kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelusta kasassa on kahdeksan pistettä, jotka riittävät Valioliigassa sijalle 16.

Osa Chelsean pelaajista on kyllästynyt Mourinhon tapaan johtaa joukkuetta. Mourinho on tällä kaudella arvostellut pelaajiaan kärkkäästi julkisesti. Arvostelu ei ole rajoittunut vain pelaajiin. Mourinho hyllytti seuran lääkärin Eva Carneiron, joka otti lopulta lopputilin.

Jos Chelsea häviää lauantaina Aston Villalle, Mourinhon asema managerina on uhattuna. Radikaali, mutta mahdollinen ratkaisu on, että tappion sattuessa lauantain ottelu jää Mourinhon viimeiseksi Chelseassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!