Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkausliiga saattaa ratketa sunnuntaina – HS käy läpi mestaruustaistelun asetelman

Urheilu
 
Vesa Koivunen
SJK:n Mehmet Hetemaj (vas.) ja HJK:n Rasmus Schüller taistelivat pallosta syyskuussa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. SJK johtaa sarjaa, ja HJK on kolmantena.
SJK:n Mehmet Hetemaj (vas.) ja HJK:n Rasmus Schüller taistelivat pallosta syyskuussa pelatussa Veikkausliigan ottelussa. SJK johtaa sarjaa, ja HJK on kolmantena. Kuva: Vesa Koivunen

Jalkapallon Veikkausliigan mestaruustaistelu saattaa ratketa tämän viikon sunnuntaina. Se tosin edellyttäisi sitä, että SJK voittaisi Turussa Interin ja HJK sekä RoPS epäonnistuisivat samaan aikaan kotipeleissään.

HS käy läpi Veikkausliigan kärki- ja putoamistaistelun tilanteen, kun kautta on kaksi kierrosta jäljellä.

Mestaruustaistelu

1. SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho johtaa Veikkausliigaa pisteen erolla RoPSiin ja kahden pisteen erolla HJK:hon. SJK on kerännyt 54 pistettä.

SJK kohtaa sunnuntaina vieraissa Interin ja päättää liigakautensa viikkoa myöhemmin Pohjanmaan taistelulla Jaroa vastaan. Myös Interillä on teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen, sillä se on jäänyt kärjestä viisi pistettä. Käytännössä mestaruustaistelu on kuitenkin SJK:n, RoPSin ja HJK:n.

Vaikka Inter-vieraspeli on SJK:lle kova paikka, Simo Valakarin valmentama joukkue on kiinni mestaruudessa.

Vahvasti pallonhallintaan luottavan Valakarin miehistö on hävinnyt yhdeksästä viime pelistään vain yhden. Sen pelaaminen on kokonaisuudessaan melko hyvin uomissaan sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

2. RoPS

Rovaniemellä on eletty jalkapallojuhlaa, kun RoPS on keikkunut pitkään sarjan kärkipäässä. Edellisestä ottelusta tuli kuitenkin tappio IFK Mariehamnille, mikä oli kolaus RoPSin mestaruushaaveille.

RoPS isännöi sunnuntaina KuPSia ja päättää kautensa viikkoa myöhemmin Lahdessa.

"KuPS on ollut meille paha vastustaja. Keväällä ottelu kääntyi meille vähän onnella, ja kauden toisessa kohtaamisessa tuli turpaan. Hampaankolossa on", RoPSin päävalmentaja Juha Malinen muistelee otteluita KuPSia vastaan.

Malisen mukaan sarjatilannetta ei voi eikä edes kannata yrittää sulkea mielestä.

"Sitä on mietittävä otteluiden aikanakin."

3. HJK

Ylivoimaisena suosikkina kauteen lähteneen HJK:n pelaaminen on ollut uskomatonta vuoristorataa.

Helsinkiläiset pelasivat seitsemän voitottoman liigaottelun sarjan, mutta lokakuussa kurssi on kääntynyt.

Ennen maajoukkuetaukoa tulleet kaksi voittoa toivat HJK:n takaisin mestaruusspekulaatioihin, vaikka ykköstila ei ole enää sen omissa käsissä.

Valtavasta loukkaantumismäärästä ja suurista pelillisistä ongelmista kärsinyt HJK on saanut ryhtiä esityksiinsä. Päävalmentaja Mika Lehkosuo siirsi Atomu Tanakan kymppipaikalta vasempaan laitaan, ja Roni Peiponen on ollut oikealla.

Pelaaminen on suoraviivaistunut. Yksi loukkaantumisista kärsinyt on kokenut Sebastian Sorsa, joka on nyt pelikunnossa.

"Kauden aikana on menty ääripäästä toiseen, mutta olen nähnyt urallani myös ajan, kun olimme sarjan keskivaiheilla", Sorsa sanoo.

HJK isännöi sunnuntaina IFK Mariehamnia ja päättää kautensa ensi viikolla vieraissa KuPSia vastaan.

Putoamistaistelu

Veikkausliigan jumbotrio on Jaro, KTP ja VPS. Liigan huonoin putoaa Ykköseen ja viimeistä edellinen joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Jaron tilanne liigan pohjalla näyttää todella pahalta. Joukkueella on koossa 28, KTP:llä 31 ja VPS:llä 32 pistettä.

Jaro kohtaa sunnuntaina Pietarsaaressa FC Lahden ja päätöskierroksella Seinäjoella SJK:n, joten sen loppuohjelma ei ole erityisen helppo. VPS ja KTP iskevät sunnuntaina yhteen Vaasassa ottelussa, joka on molemmille todella tärkeä.

 

Veikkausliiga sunnuntaina kello 14.00: FC Inter–SJK, FF Jaro–FC Lahti, HJK–IFK Mariehamn, Ilves–HIFK, RoPS–KuPS, VPS–FC KTP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!