Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vainiola upotti HIFK:n jatkoajalla

Tulokashyökkääjä Mieho herätti helsinkiläisjoukkueen viihdyttävässä kiekko-ottelussa

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Sami Kilpiö
HIFK:n Panu Mieho teki uransa ensimmäisen liigamaalin ottelussa TPS:ää vastaan.
HIFK:n Panu Mieho teki uransa ensimmäisen liigamaalin ottelussa TPS:ää vastaan. Kuva: Sami Kilpiö
TPS ja. 3 HIFK 2

Helsingin IFK houkutteli Turkuhalliin alkukauden ennätysyleisön, ja turkulaisille tarjoiltiin syksyn vauhdikkainta liigaviihdettä. Tiukka pelikirjan sivujen tuijottelu unohtui perjantai-illan tuoksinassa, ja tunteetkin kuumenivat hetkittäin lähes kevään malliin.

Jääkiekkoillan sankariksi nousi jatkoajalla TPS:n Ville-Vesa Vainiola, joka sai upottaa voitto-osuman kauniin kuvion päätteeksi takatolpalta. Mestis-jäiltä turkulaisten luottohyökkääjäksi noussut Vainiola viimeisteli jo avauserässä onnekkaasti ottelun avausmaalin.

Vastustajaansa terävämmin ottelun aloittaneella TPS:llä oli mahdollisuudet paketoida taisto jo varsinaisella peliajalla. Turkulaiset hukkasivat hyvän otteensa toisessa erässä, mutta kokosivat rivinsä jälleen päätöserässä hyvään rynnistykseen. Lopulta pisteen helsinkiläisille pelasti hyviin torjuntoihin venynyt Ville Husso.

"Varmaan osittain HIFK:n hyvyyttä oli toisen erän nousu, mutta meiltä myös loppui liike, ja jäimme liikaa miettimään. Kolmas erä oli sitten melkein yhtä maalia, ei olisi ollut väärin, vaikka olisi siinä saatu ratkaisu. Voimme olla tyytyväisiä siihen, että prässäsimme IFK todella ahtaalle", arvioi kentän voimahahmoihin lukeutunut Tomi Kallio.

Kokenut TPS-kapteeni iloitsi ennen kaikkea siitä, että yleisö sai nähdäkseen viihdyttävää jääkiekkoa.

"Tässä oli kaksi joukkuetta, jotka eivät pakittele ja pelaavat hitaita lähtöjä. Molemmat ansaitsevat mielestäni kiitosta siitä, että yleisö sai hyvän pelin", Kallio kiitteli.

Nihkeän avauserän jälkeen vierasjoukkueen polkaisi käyntiin tulokashyökkääjä Panu Mieho, joka pääsi tuikkaamaan liigauransa avausosuman TPS:n karattua ensin kahden maalin johtoon. Mieho jäi yksin maalinedustalle ja kuittasi TPS-pakiston harhailut Robert Leinon mainiosta esityöstä.

"Hyvältähän se tuntuu, mutta vielä paremmalta tuntuisi, jos olisi saatu kolme pistettä. Päästiin siinä hyvin maalille, ja 'Bobby' pisti hienon syötön lapaan maalin takaa", Mieho kertasi.

Nuori laitahyökkääjä on pirteillä esityksillään lunastanut varsin nopeasti itselleen roolin helsinkiläisryhmän kokoonpanossa. "Hyvin on syksy mennyt, mutta paljon on oppimista vielä. Pitää keskittyä ja olla huolellisempia jäällä, pikkuhiljaa paranee koko ajan."

Isännät hukkasivat vahvan hallintansa kavennusosumaan, ja toisen erän lopussa vastahyökkäykseen karannut Yohann Auvitu tasoitti ottelun tarkalla mutta helpohkosti uponneella rannelaukauksella.

"Viimeisessä erässä jäätiin liikaa omalle alueelle. Olisi pitänyt saada kiekot nopeammin ulos, kun Tepsi tuli aika lujaa. Oli siinä omiakin paikkoja, mistä olisi voinut tehdä", Mieho harmitteli.

Jani Mesikämmen
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?