Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korhonen nappasi arvokkaita pisteitä

Kauden kolmas top 10 -sijoitus auttaa myös kamppailussa olympiapaikasta

Urheilu
 

Vihtiläinen Mikko Korhonen sijoittui kolmannen kerran tällä kaudella ja seitsemännen kerran urallaan kymmenen parhaan joukkoon golfin Euroopan-kiertueen kilpailussa.

Portugalin Vilamourassa Oceanico Victoria -kentällä saavutetulla jaetulla yhdeksännellä sijalla on Korhoselle merkitystä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Kiertueen rahalistalla Korhonen nousi sijalle 90 tienattuaan Portugalissa 35 457 euroa. Hän säilytti mahdollisuutensa päästä mukaan kahden viikon päästä Turkissa alkavaan kiertueen finaalisarjaan.

Pitkällä aikavälillä Portugalin sijoituksella on merkitystä ensi kesän Rion olympialaisiin pääsyssä.

Rioon pääsee käytännössä maailmanlistan kaksi parasta suomalaista. Näillä näkymin pitkäaikainen ykköspelaaja Mikko Ilonen säilyttää asemansa, ja Korhonen kamppailee toisesta olympiapaikasta Roope Kakon kanssa.

Ilonen on nyt maailmanlistalla sijalla 129, Kakko 230:s ja Korhonen 313:s, mutta tänään julkaistavalla listalla Korhosen sijoitus nousee Portugalista saatujen pisteitten ansiosta.

Maailmanlistalla huomioidaan pelaajan tuoreimmat tulokset kahden vuoden ajalta.

Portugalissa Korhosen saavutuksen arvoa nosti se, että hän sai mailansa ja muut varusteensa kilpailupaikalle aivan viime tingassa niiden kadottua Lissabonin-lennolla. Harjoituskierrokset jäivät siis väliin.

Kolme ensimmäistä kierrosta Korhonen pelasi 69 lyönnillä (par 71), mutta sunnuntaina vauhti kiihtyi. Päätöskierros 66 lyönnillä vei yhteistulokseen –11.

Lauantain tapaan myös sunnuntain kierros pelattiin yhteislähtönä. Se viivästyi kahdella tunnilla rankkojen sateiden kasteltua kenttää liikaa.

"Hyvä päivä oli. Aamulla oli niin märkää, että koko kierros oli vaakalaudalla. Hirveä säkä kävi eilen ja tänään kelien kanssa, ja shotgun-malli (yhteislähtö) toimi hyvin. Olosuhteet olivat tänään hyvät ja mahdollistivat hyvän tulostason", Korhonen sanoi tiedotteessa.

Eroa toiseen sijaan Korhosella oli vain kolme lyöntiä, mutta voittajaan peräti 12 lyöntiä.

Kilpailua alusta asti johtanut Englannin Andy Sullivan oli ylivoimainen ja otti kauden kolmannen voittonsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!