Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Niemisen vastustaja paljasti suomalaistähden Bundesliiga-lempinimen

Espanjalainen Muñoz de la Nava pelaa ensimmäistä kertaa Stockholm Openissa, ja vastaan tulee Nieminen

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Espanjalainen Daniel Muñoz de la Nava ehti harjoittelemaan Tukholmaan päivää ennen avausotteluaan Jarkko Niemistä vastaan.
Espanjalainen Daniel Muñoz de la Nava ehti harjoittelemaan Tukholmaan päivää ennen avausotteluaan Jarkko Niemistä vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Tukholma. Espanjalainen Daniel Muñoz de la Nava tiesi tarkalleen, mitä on luvassa, kun hän matkusti Tukholmaan maanantaina.

Edessä olisi yksi Muñoz de la Navan uran suurimmista peleistä, eikä vähiten siksi, että Jarkko Nieminen jättää jäähyväisiä ammattilaiskiertueelle.

"Juttelin juuri Jarkon kanssa. Hän on hyvä ystäväni ja ansaitsee kaiken tämän, mitä tällä viikolla on menossa", Muñoz de la Nava sanoi HS:lle Kuninkaallisessa tennishallissa.

"Mukava pelaaja, ollut niin monta vuotta mukana ja hieno persoona", Muñoz de la Nava jatkoi ja nautti pasta-ateriastaan.

Jarkko Nieminen jättämässä tunteikkaita jäähyväisiä Tukholmassa
Jarkko Nieminen jättämässä tunteikkaita jäähyväisiä Tukholmassa
Jarkko Niemisen 15-vuotinen tenniksen ammattilaisura lähenee päätöstään. Tukholmasta kaikki alkoi viisitoista vuotta sitten ja samaan paikkaan se loppuu. Nieminen, 34, on yhtä aikaa innoissaan, mutta myös jännittynyt. Nieminen ei osannut sanoa, miten tunteet pidetään kurissa ennen avauskierrosta. ”En ole ikinä ennen pelannut uran viimeistä kisaa”, Nieminen sanoi HS:lle. Kuvaus: Vesa Koivunen Toimittaja: Heikki Miettinen HS

Tuskin koskaan tenniksen haastajatasolla kiertävä pelaaja on päässyt yhtä paljon jakamaan kommentteja ennen avausottelua kuin Muñoz de la Nava. Niemisen kohtaaminen Stockholm Openissa ei ole ihan pikkujuttu. Nieminen pelaa henkisellä kotikentällään kuninkaallisessa ympäristössä kannustavan pääkatsomon edessä. Yleisöä tulee hallin täydeltä, ja lähes valtaosa Suomesta.

"Huominen on suuri päivä meille molemmille. Minulle se on ensimmäinen kerta täällä ja Jarkolle 16:s", Muñoz de la Nava sanoi.

Vielä sunnuntaina Muñoz de la Nava pelasi Casablancassa Marokossa massakentillä. Hän hävisi haastajaturnauksen loppuottelun mutta nostatti ATP-rankkauksensa lukemaan 82.

"Tiedän, täällä ovat täysin erilaiset olot", Muñoz de la Nava sanoi, kun ulkokentät vaihtuvat yhdessä hetkessä sisätennikseen ja massa-alusta kovapintaiseksi kentäksi.

"Minulle tämä on nauttimista, eikä ole mitään hävittävää."

Vesa Koivunen
Jarkko Nieminen pelaa Tukholmassa uransa viimeisen ammattilaisturnauksen.
Jarkko Nieminen pelaa Tukholmassa uransa viimeisen ammattilaisturnauksen.

ATP-sijoituksellaan 82 Muñoz de la Nava ei vedä kenenkään ihoa kananlihalle, mutta 95 prosenttia maailman tenniksenpelaajista olisi ikionnellisia, jos he onnistuivat edes hetkeksi pääsemään vastaavaan lukemaan. Muñoz de la Navalle rajapyykin saavuttaminen onnistui vasta nyt, 33-vuotiaana.

"Pelasin puolellatoista jalalla kymmenen vuotta. Huippuja vastaan kamppaileminen oli mahdotonta", Muñoz de la Nava sanoi.

Hän ajoi pahan autokolarin 19-vuotiaana. Polvi murskaantui ja alkoi pitkä toipuminen. Sen jälkeen loukkaantumistaukoja on tullut liian paljon lisää.

"Olin hyvä junioripelaaja ja juuri silloin saanut ensimmäiset ATP-pisteeni, kun kolari tuli. Onneksi loukkaantui vain polvi, kun koko urakin olisi voinut päättyä."

Kuluvana vuonna Muñoz de la Nava ei ole pelannut yhtään ottelua ATP-kiertueen pääsarjassa. Karsinnoissa hän on haistellut suuren maailman ilmaa, mutta sen pitemmälle tie ei ole vienyt kertaakaan.

Tukholmassa murtuu tämäkin taika. Sinnikäs espanjalainen on saanut ansioillaan, haastajatason voitoillaan ja yrittämisellään paikan pääsarjasta. Ja heti tie vei keskuskentälle ja ison yleisön eteen.

Millä aseilla aiot kaataa Niemisen?

"En voi kertoa, mutta tunnemme toisemme tosi hyvin. Olemme pelanneet vuosia samassa Bundesliiga-joukkueessa Hallessa", Muñoz de la Nava sanoi. "Hallessa Jarkkoa muuten kutsutaan legendaksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!