Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tomi Kallio purkaa negatiivisuuden vuorta: "Alku on ollut miehekäs"

TPS-konkari pelastaa kasvattajaseuraansa näyttäen kapteenin esimerkkiä

Urheilu
 
Jani Mesikämmen
Kalle Parkkinen Lehtikuva
Tomi Kallio tuuletti maalia Tampereen jäähallissa syyskuussa.
Tomi Kallio tuuletti maalia Tampereen jäähallissa syyskuussa. Kuva: Kalle Parkkinen Lehtikuva

Turku. Niin paljon on aikaa kulunut, että sivustaseuraajan on vaikeaa muistaa, miten erilaisessa tilanteessa elettiin, kun tuulennopea laitahyökkääjä Tomi Kallio, 38, pelasi edellisen kerran TPS-paidassa.

Parhaiten sen tietää Tomi Kallio itse. Hän lähti kahden perättäisen liigamestaruuden jälkeen maailmalle kesällä 2000. TPS oli tuolloin Suomi-kiekon suurin ja kaunein. Kallio käväisi NHL:ssä ja lähes kotiutui Ruotsiin seuraavan 15 vuoden aikana. Turussa taas on viime vuosina oltu kärjessä enää vain sekoilujen määrää mitattaessa.

Nyt tuntuu suorastaan raikkaalta, että TPS pelaa toisinaan pirteää jääkiekkoa ja keikkuu Liigan sarjataulukossa puolivälin yläpuolella. Ja Kallio on jälleen mukana.

Kallio palasi kotikonnuilleen tänä kesänä mietittyään ratkaisua pitkään. Hän päätti olla uskomatta synkkiin näkymiin.

"Minulle puhuttu mielikuva tilanteesta on ollut varsin negatiivinen. Sen takia tulin tänne ikään kuin puhtaalta pöydältä. Yritän olla välittämättä siitä, mitä aiemmin on tehty. Enemmän keskityn siihen, että meillä on selkeä linja ja tavoite, jonka suuntaan mennään. Olen yrittänyt näyttää siinä esimerkkiä," Kallio sanoo.

Kasvattajaseuraansa palannut hyökkääjä ei saanut kesällä aivan varauksetonta vastaanottoa. Turussa on nähty riittämiin uransa iltahämärissä puolivaloilla kurvailevia konkareita. Viiden arvokisamitalin mies on kuitenkin nopeasti osoittanut, että hän on oikea valinta perinteikkään seuran kapteeniksi.

Aivan kuten nuorena lupauksena, Kallio on edelleen ykkösketjun luotettava työjuhta. Tehotkin ovat tallella, mutta vielä merkittävämpi on vahva johtajan rooli, jonka Kallio on joukkueessa ottanut.

Hän sanoo suoraan haluavansa muuttaa asioita.

"Täällä on vuosikausia kasattu negatiivisuuden vuorta. Sen jälkeen ei ole ollut helppoa aloittaa hommia uudella tavalla. Se on vaikeaa uusille valmentajille ja pelaajille sekä tietysti myös vanhoille pelaajille, jotka ovat olleet täällä vaikeina aikoina."

Kallio on muodostanut TPS:n pelin selkärangan yhdessä Eric Perrinin ja Lauri Tukosen kanssa, ja turkulaisjoukkue on vakuuttanut kiekkokansan esittämällä uskottavaa jääkiekkoilua ja taisteluilmettä. Se ei ole ollut Turussa itsestäänselvyys viime vuosina.

Tomi Kallio kertoo nauttineensa ensimmäisistä paluunsa jälkeisistä kuukausistaan.

Hän tekee kuitenkin selväksi, että tähän saakka nähty muutos ei tyydytä. Kokeneen kapteenin tankissa riittää polttoainetta, ja samaa hän odottaa kaikilta ympärillään. "Olen tyytyväinen ilmeeseemme. On ylpeys kantaa Tepsin paitaa, ja pelaajien sitoutuminen on hyvää."

"Tietysti pelissä itsessään ja monessa muussa asiassa on paljon tekemistä. Nyt ei olla missään lopullisessa maalissa, mutta alku on ollut miehekäs."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!