Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fanit huusivat Antti Raannan nimeä New Yorkissa

Suomalaisvahti pelaa otteluitaan Muumi-maskissa

Urheilu
 
Bruce Bennet Getty Images
Antti Raanta oli vireessä New Yorkissa.
Antti Raanta oli vireessä New Yorkissa. Kuva: Bruce Bennet Getty Images

Maalivahti Antti Raanta aloitti uransa New York Rangersin paidassa loistavalla esityksellä.

Stanley Cup -voittaja Chicagosta viime kauden jälkeen New Yorkiin siirtynyt suomalaisvahti torjui 22 laukausta ja johdatti kotijoukkueen 4–0-voittoon San Jose Sharksista yön ainoassa NHL-ottelussa.

Hän oli ensimmäinen maalivahti 58 vuoteen, joka torjui Rangers-debyytissään nollapelin. Edellisen kerran vastaavassa onnistui Marcel Paille vuonna 1957.

"Oli mukava saada tällainen alku, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä. Yritin vain nauttia pelaamisesta. Tämä ei ollut täydellinen peli, mutta hyvä", Raanta kommentoi NHL:n verkkosivulla.

Rangers katkaisi kolmen ottelun tappioputken, kun ruotsalainen ykkösvahti Henrik Lundqvist sai huilivuoron.

Raanta jakoi kiitosta koko joukkueen puolustusasenteelle.

"He eivät saaneet yhtään kahdella yhtä vastaan -ylivoimahyökkäystä. Lundqvist taisi torjua niitä 15 kahdessa edellisessä ottelussa", Raanta totesi.

"Kun menetimme kiekon hyökkäysalueella, meillä oli heti kolme miestä kiekon alapuolella, ja kaksi muutakin luisteli puolustamaan. Se oli todella hyvällä tasolla tänään."

Raanta keräsi ennen kautta negatiivista huomiota, kun hän myönsi Satakunnan Kansan haastattelussa toivoneensa turhautuneena joukkueensa tappiota viime kauden pudotuspeleissä.

Väkevä esitys kaukalossa sai kuitenkin Rangersin fanit huutamaan maalivahtinsa nimeä ottelun lopussa.

"Se ei ollut yhtä äänekästä kuin Lundqvistilla, mutta olihan aloitus erinomainen."

Raanta pelasi ottelun uudessa maskissa, kun hänen kypäräänsä koristivat Muumi-maalaukset.

Muumien käytöstä nousi pienimuotoinen kohu, ja hetken oli epäselvää, joutuuko Raanta ottamaan toisen maskin käyttöön seuraavissa peleissään. Ongelma oli se, että maskin maalannut ruotsalaistaitelija ei ollut pyytänyt lupaa Muumien käyttöön.

Ylen mukaan Muumien tekijänoikeuksista huolehtiva Moomin Characters Oy Ltd -yhtiö antoi kuitenkin Raannalle luvan käyttää Muumi-maskia loppukauden ajan.

"Hän saa pitää maskinsa, ja ottaisimme sen mielellämme omiin kokoelmiimme kauden jälkeen. Sovimme myös taitelijan kanssa, että hänen on hyvä muistaa olla rikkomatta tekijänoikeuksia", yhtiön toimitusjohtaja Roleff Kråkström kertoi Yle Urheilulle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?