Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi puomi ratkaisee kaiken – HS esittelee Horse Show'n kiinnostavimmat ratsastajat

Urheilu
 
Markus Jokela HS
Kansainvälinen ratsastajainliitto määräsi heinäkuussa Steve Guerdat'n ja ratsunsa Nino des Buissonnetsin kilpailukieltoon, koska hevosen verestä löydettiin kiellettyjä aineita.
Kansainvälinen ratsastajainliitto määräsi heinäkuussa Steve Guerdat'n ja ratsunsa Nino des Buissonnetsin kilpailukieltoon, koska hevosen verestä löydettiin kiellettyjä aineita.

Helsingin Jäähalliin kokoontuu joukko esteratsastuksen huippunimiä. Lauantaina ratsastajat kilpailevat GP-luokan voitosta. Sunnuntaina on luvassa maailmancupin toinen osakilpailu, joka on Horse Show'n pääkilpailu.

Neljän viime vuoden aikana maailmancupin voitto on mennyt Helsingissä kahdesti Sveitsiin ja kahdesti Ranskaan. Keski- ja Länsi-Euroopan ratsastajat eroavat suomalaisratsastajista siinä, että useimmilla on Helsingissä vähintään kaksi korkeimman GP-tason estehevosta.

He voivat valita ratsunsa kilpailuluokkiin hevosen kunnon mukaan. Suurin osa suomalaisratsastajista on yhden hevosen varassa. Jos hevonen loukkaantuu, ratsastajan kausi on ohi.

Helsingin Sanomat esittelee Euroopan suurten estemaiden kiinnostavimmat ratsastajat. Ennakkosuosikin asema ei tuo kilpailuissa etua, sillä esteratsastajien voitto tai tappio on millimetreistä ja sekunnin sadasosista kiinni.

Mikäli hevosen kavio kolauttaa puomin alas, voitto on menetetty.

1 Steve Guerdat
Sveitsiläinen Steve Guerdat hevosellaan Nino des Buissonnets on ollut viime aikojen keskustelluimpia ratsastajia. Guerdat voitti hevosellaan olympiakultaa Lontoossa vuonna 2012. Ratsukko voitti myös viime vuoden Helsingin maailmancup-luokan.

Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI määräsi heinäkuun lopussa Guerdat'n ja Nino des Buissonnetsin kahden kuukauden kilpailukieltoon, koska hevosen verestä löydettiin kiellettyjä aineita. Liitto vapautti ratsukon kaikista epäilyistä syyskuussa. Se hyväksyi Guerdat'n selvityksen siitä, että aineet päätyivät hevoseen unikonsiemenillä saastuneen rehun takia. Kielto aiheutti ratsukolle kahden kuukauden kilpailutauon, joten ratsukon kilpailukunto ei ole parhaimmillaan.

Todd Korol Reuters
Daniel Deusserin sijoitus maailman rankinglistalla on Horse Show'n osallistujien korkein. Hän on sijalla 3.
Daniel Deusserin sijoitus maailman rankinglistalla on Horse Show'n osallistujien korkein. Hän on sijalla 3.

2 Daniel Deusser
Saksalaisen Daniel Deusserin sijoitus maailman rankinglistalla on Horse Show'n osallistujien korkein. Hän on sijalla 3.

Deusser voitti viime vuonna maailmancupin finaalin hevosellaan Cornet d'Amour.

Alun perin Cornet d'Amourin koeratsasti Deusserin työnantajan tallin yksi menestyneimmistä suomalaisratsastajista, Nina Fagerström. Deusser valittiin Corner d'Amourin kanssa myös Horse Show'n tämän vuoden keulakuvaksi.

Markus Jokela HS
Patrice Delaveau pystyy voittoon useilla hevosilla.
Patrice Delaveau pystyy voittoon useilla hevosilla.

3 Patrice Delaveau
Maailmancupin ensimmäisessä osakilpailuissa Oslossa ranskalaiset puhdistivat mitalipöydän.

Kärkikolmikosta Helsingin osakilpailuun saapuu vain Delaveau.

Kolmanneksi hevosellaan Lacrimoso kirinyt Delaveau hävisi voittajalle vain 0,47 sekuntia. Delaveau ei tuo Helsinkiin viime vuoden MM-hopeamitalin voittanutta oriaan Orient Expressiä, mutta hänen tallissaan riittää korkeimman tason estehevosia, jotka pystyvät kilpailemaan voitosta.

Regis Duvignau Reuters
Jür Vrieling on viime vuosien kestomenestyjä.
Jür Vrieling on viime vuosien kestomenestyjä.

4 Jür Vrieling
Hollantilaisella Jür Vrielingillä on kaapissaan kultamitalit viimeisimmistä EM- ja MM-joukkuekilpailuista sekä joukkuehopea Lontoon olympialaisista.

Oslossa hypätyssä ensimmäisessä osakilpailussa Vrielingin VDL Zirocco Blue pudotti uusinnassa puomin, joten sijoitus oli vasta 11:s. Vrieling tuo Helsinkiin Ziroccon lisäksi huippuori Arezzon, jota hän pitää yhtenä parhaimmista hevosistaan.

Markus Jokela HS
Anna-Julia Kontio ja valkoinen Fardon.
Anna-Julia Kontio ja valkoinen Fardon.

5 Anna-Julia Kontio
Kontio on ollut viime vuosina Suomen menestynein esteratsastaja. Hänellä on tällä hetkellä kaksi GP-tason estehevosta.

Valkoisen Fardonin kanssa Kontio on tehnyt tasaisesti virhepisteettömiä suorituksia. Kauden parhaat tulokset ovat syntyneet kuitenkin uudella mustalla orilla Pasific des Essartsilla.

Pasificia Kontio kuvailee täydelliseksi hevoseksi, sellaiseksi, jonka kanssa hänellä on vihdoin mahdollisuus taistella voitosta.

Myös Kontion puoliso, sveitsiläinen Martin Fuchs, taistelee sijoituksista viikonlopun luokissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!