Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmancup-rata vaikuttaa sujuvalta

Urheilu
 

Yksi Suomen menestyneimmistä esteratsastajista, Nina Fagerström arvioi Louis Konickxin maailmancupin ratapiirrosta HS:n pyynnöstä. Hänen mukaansa osa ratsastajista ei edes katso piirrosta ennen kilpailua.

"Ratapiirroksesta eivät selviä esimerkiksi esteiden tarkat välimatkat. Ne määrittävät, montako laukka-askelta hevonen ottaa esteiden väliin."

Tämän takia ratsastajat harppovat esteiden välejä ennen kilpailua. He mittaavat hevoselleen sopivaa ponnistuspaikkaa. Piirros ei myöskään kerro, millaisista materiaaleista esteet muodostuvat.

"Osa hevosista saattaa pudottaa helpommin lankuista rakennetun esteen tai pelätä esteen alla olevaa vesimattoa. Ratsastajat voivat tarkistaa nämä asiat vasta radalla."

Kokonaisuutena Fagerström pitää maailmancup-rataa sujuvana. Linjat ovat pitkiä, eikä äkkikäännöksiä ole. Fagerström arvioi, että piirroksen mukaan radassa ei vaikuta olevan erityisiä ongelmakohtia.

"Kaksoissarjaeste 11a ja 11b ovat kulmassa, joten se voi olla haastava. Kolmen esteen sarja voi olla joskus vaikea, mutta nyt se on rakennettu helpommalle suoralle linjalle."

Jos ratsastajat lukevat ratapiirrosta, he usein katsovat, mitkä esteet tulevat uusintaan. Uusintarataa Fagerström pitää myös hyvin tavanomaisena.

"Siellä on pitkiä laukkasuoria ja muutama terävä käännös. Se on tyypillistä uusintaratsastusta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!