Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sami Kapanen sai komeat seremoniat

Loppuunmyyty Niiralan halli loi sankarilleen tyylikkään illan

Urheilu
 
Timo Hartikainen Lehtikuva
Illan päähenkilö Sami Kapanen seurasi pelinumeronsa 24 nousua savun seasta Kuopion jäähallin kattoon.
Illan päähenkilö Sami Kapanen seurasi pelinumeronsa 24 nousua savun seasta Kuopion jäähallin kattoon. Kuva: Timo Hartikainen Lehtikuva
KalPa  4 HIFK  2

Eipä siitä seremoniat enää parane.

KalPa-legenda Sami Kapasen paidanjäädytys saavutti lauantaina Niiralan hallissa Kuopiossa mittasuhteet, jotka eivät ole Suomi-kiekossa ihan jokapäiväisiä.

Kolmen vartin mittainen megalomaaninen seremonia sai loppuunmyydyn hallin hurmokseen, mutta koetteli illan liigapeliä odotelleitten KalPan ja HIFK:n pelaajien lihasvireyttä.

Mutta kuten yksi illan videoterveiset lähettänyt kiekkolähettiläs – NHL:n Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen – osuvasti totesi:

"Sami on ansainnut kaiken kunnioituksen. Huikea ura pieneltä suurelta mieheltä. Moni sanoi aikanaan, ettei hänestä tule NHL-kiekkoilijaa, mutta katsomosta on joskus vaikea nähdä sydämen kokoa."

Kuopiolaistaustainen Kekäläinen oli kulisseissa isossa roolissa aikoinaan, kun Kapasen uraa vietiin eteenpäin. Pitkospuut maailmalle luotiin savolaisella kombinaatiolla.

Kekäläisen piti olla mukana lauantaina Kapasen juhlissa, mutta ongelmat Columbuksen organisaatiossa estivät fyysisen läsnäolon.

"Olisin halunnut todellakin olla läsnä siellä", viestitti Kekäläinen Niiralan hallin mediakuution kautta.

Videoterveisensä lähettivät myös muun muassa Jari Kurri, Ville Peltonen ja Kimmo Timonen.

Toronton NHL-organisaatiosta paikkaansa hakeva Samin esikoispoika Kasperi Kapanen muisti omassa puheessaan pelikaveriensa ohella ennen kaikkea perhettään.

Paidanjäädytysseremoniassa Kapasen rinnalla olivat isä Hannu, äiti Sinikka ja lapset Camilla, Cassandra ja Konsta sekä nykyinen puoliso Satu tyttärensä Avan kanssa.

Konsta Kapanen, 12, oli "alaikäisenä" mukana myös seremoniaa alustaneessa legendojen pelissä, jossa vastakkain olivat Sami All Stars ja HIFK:n vuoden 1994–95 joukkue.

Peli päättyi sopuisasti 4–4. Konsta Kapanen teki kaksi maalia, joten hyökkääjien soihtu Kapasten klaanissa tuntuu kulkeutuvan eteenpäin mallikkaasti.

Legendojen pelin mielenkiintoisin ilmentymä oli eittämättä vanhan liiton tyyliin ilman kypärää jäällä viilettänyt Esa Tikkanen.

Aikaisemmin KalPa on jäädyttänyt vain kahden pelaajansa pelipaidat. Pasi Kuivalainen (1) ja Jouni Rinne (27) olivat paikalla juhlistamassa kuopiolaisten seurahistorian kolmannen numeron jäädyttämistä.

Numero 24 on toistunut niin usein eri yhteyksissä Sami Kapasen suhteen, ettei ollut enää yllätys, että KalPan ja HIFK:n illan liigapelin ensimmäisen maalin viimeisteli isäntien Patrick Davis ajassa 7.24.

Alkukaudesta tehojaan hakenut Davis sai ketsuppipullon korkin auki kertalaakista ja viimeisteli myös kuopiolaisten 2–0-osuman.

Vieraskiertueensa päättänyt HIFK haki loppukirillään vielä isäntien selkänahkaa, mutta juoksu katkesi kesken.

Peli päättyi 4–2. Numeroilla leikitellen: Kasperi Kapasen pelinumero on 42.

KalPa otti HIFK-selätyksen myötä neljännen peräkkäisen voittonsa. Kuopiolaisten pistesaldo on nyt 24. Kuinkas muuten.

Jouni Huttunen
Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?