Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen toivoo lisää pitoa ja tehoa

Suomalainen pimittää hymyillen tietojaan Ferrarin kehitystyöstä

Urheilu
 
Thomas Peter Reuters
Kimi Räikkönen on kahdesti urallaan ajanut aika-ajon ja kisan sunnuntaina.
Kimi Räikkönen on kahdesti urallaan ajanut aika-ajon ja kisan sunnuntaina. Kuva: Thomas Peter Reuters

Kun Kimi Räikköseltä kysytään, millainen hänen seuraavan vuoden autostaan tulee, Ferrarin suomalaistähti on tottunut hörähtämään, etteivät kuljettajat suunnittele niitä.

HS ei päästänyt Räikköstä aivan näin vähällä vastauksella.

Vaikka et suunnittelekaan autoasi, tiedätkö missä juuri nyt mennään sen valmistumisprosessissa?

"Tiedän, mutta en sano mitään. Sittenhän sen näkee, kun testit alkavat ensi vuonna", Räikkönen pimitteli leveä hymy suupielessään.

Räikkönen on kiitellyt Ferrarin edistyneen valtavasti viime vuodesta ja menneen kauden mittaan oikeaan suuntaan auton ja moottorin kehitystyössä.

Mitä heikkouksia autossa täytyy vielä parantaa mestaritiimi Mercedeksen haastamiseksi ensi vuonna?

"Ainahan auton pitäisi olla nopeampi – tietty. Siihen pyritään eri asioiden kautta. Pitää saada enemmän pitoa ja enemmän tehoa. Niillä sitä helpoimmin pääsee nopeammaksi", Räikkönen latelee perustotuudet.

"Mutta niinhän tämä on aina sama juttu joka vuosi. Olemme tehneet jo paljon oikeita asioita oikeaan suuntaan. Jos vertaa siihen päivään, kun lopetimme viime kauden Abu Dhabissa, ero on aika huima."

Ensi vuoden Räikkönen uskoo olevan Ferrarille hyvä.

"Onko se sitten riittävän hyvä, selviää vähitellen sitten, kun pääsemme testiradalle ensimmäistä kertaa. Varmuudella menemme edelleen oikeaan suuntaan", Räikkönen sanoo.

Red Bullin ja Toro Rosson epävarma moottoritilanne on piinannut varikkoa. Automäärän laskeminen neljällä olisi ankara isku koko lajille.

Myös Räikkönen muistuttaa, että vaikka voittaminen kiihottaa Ferraria, menestystä halutaan omista ansioista eikä lähtöruudukon kilpailukyvyn heikentymisestä.

"Ei noita asioita niin voi miettiä, että mitä vähemmän kovia vastustajia, sitä parempi meille. Se ei ole oikea tyyli. Meidän pitää itse olla riittävän nopeita – on vastassa kuka vain", Räikkönen sanoo.

Räikkönen on aina viihtynyt erinomaisesti Pohjois-Amerikassa. Itse asiassa piipahdus NASCAR-sarjan kahdessa kisassa Charlotten ovaalilla siivitti hänen paluutaan rallista formuloihin.

Tänä viikonloppuna Austinissa ei ole ollut yhtä mukavaa, kun Patricia-hurrikaani on tuonut Teksasiin myrskyisät sadekelit. Räikkönen valmistautui perjantaina ajatukseen, että aika-ajot ja kisa täytyy sovittaa sunnuntaille.

"Onhan niin tehty ennenkin. Ohjelma ei ole niin tiukka, että siitä tulisi suuria pulmia. GP-viikonloppu voitaisiin ajaa kahdessa päivässä."

Räikkönen on ajanut urallaan aika-ajon ja kisan kahdesti sunnuntaina: 2004 Japanissa ja 2013 Australiassa.

Tällä kertaa Räikköstä ja tallikaveri Sebastian Vetteliä odottaa kymmenen lähtöruudun alennusrangaistus, kun Ferrarilla on autoissaan kauden viides voimanlähde. Se tuo 20–25 hevosvoimaa lisää taistoon Mercedestä vastaan.

 

USA:n gp:n aika-ajot olivat ohjelmassa myöhään eilen. HS.fi kertoo aika-ajoista. MTV Max televisioi tänään kello 21 ajettavan kisan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!