Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

RoPSilla hopeiset juhlaviikot

Urheilu
 
Pasi Peltola
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Maalipörssin voittanut RoPSin Aleksandr Kokko juhli maalia kannattajien kanssa.
Maalipörssin voittanut RoPSin Aleksandr Kokko juhli maalia kannattajien kanssa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Lahti 1 RoPS 4

"Tämä on ehkä Suomen urheiluhistorian voitetuimpia hopeita", puntaroi Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen mitaleja, jotka varmistuivat 4–1-voitolla Lahdesta.

Sen kuuli helposti toiselle tuhannelle nousseen RoPSin faniosaston suunnalta. Joka ei usko hopeita voitetuiksi, menköön maanantaina kuuntelemaan mitalijuhlaa Rovaniemen keskuskentälle.

"Tästä on tullut kansanliike. Saimme toistamiseen vieraspeliin (edellinen HJK:ta vastaan) liikkeelle yli tuhat kannattajaa", Malinen ylisti.

Lahdessa nähtiin lopussa dramatiikkaa, vaikkei RoPSin voitto ollut uhattuna. Voittomaalin 31. minuutilla viimeistellyt Aleksandr Kokko latasi maaliin myös rangaistuspotkut 86. ja 94. minuutilla.

Ensimmäisellä rankkarilla Kokko nousi maalipörssin jaettuun kärkeen, mutta lisäajan viimeisellä minuutilla tullut osuma nosti hänet yksin maalikuninkaaksi 17 maalilla.

"Tiesin, että Juhalla on pelisilmää vaihdoissa. Sain lisäbuustia siitä, että oli pidettävä noin kova jätkä vaihtopenkillä", viittasi Kokko siihen, ettei loppukaudesta RoPSiin siirtynyt vaihtopelaaja Eero Markkanen päätöskierroksella korvannutkaan Kokkoa kentälle tullessaan.

Kauden päätös merkitsi päätöstä myös FC Lahden Petri Pasasen, 35, uralle. Sopimusta oli vuosi jäljellä. Näkemyserot valmentaja Toni Korkeakunnaksen kanssa kypsyttivät Pasasen.

"Ensi vuonna olemme raikkaampi ja juoksuvoimaisempi joukkue, emme enää keski-iältään sarjan vanhin", Korkeakunnas painotti.

Pasi Peltola
Lahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!