Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluministeri Grahn-Laasonen haluaa seuroja kotouttamaan maahanmuuttajia

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Ministeri Sanni Grahn-Laasonen
Ministeri Sanni Grahn-Laasonen Kuva: Vesa Moilanen

Urheiluasioista vastaava kulttuuri- ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen toivoo seuroja avuksi turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myöntää ensi vuodelle 1,5 miljoonan euroa maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla.

Ministeriö myöntää avustuksia lasten ja -nuorten liikuntaan, perheliikuntaan sekä urheilu- ja liikuntaseurojen maahanmuuttajille tarkoitettuun toimintaan. Erityiskohderyhmänä ovat naiset ja tytöt. sekä vaikeimmin tavoitettavat ryhmät.

Vastaanottokeskuksille liikunta-avustuksia myönnetään 500 000 euroa yhteistyöhön paikallisten urheiluseurojen tai muiden kansalaisjärjestöjen kanssa.

Kirjastojen kehittämiseen ja kokeiluihin on haettavana valtionavustuksia yhteensä 2,9 miljoonaa euroa muun muassa monikulttuurisuuden kehittämiseen.

”Näillä eri toimilla pyrimme antamaan kunnille ja järjestöille mahdollisuuksia turvapaikanhakijoiden tukemiseen, kohtaamiseen ja kotouttamiseen uudessa tilanteessa”, Grahn-Laasonen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Avustusta voivat hakea muun muassa vastaanottokeskusten ylläpitäjät, jotka voivat myöntää avustuksia edelleen urheiluseuroille tai järjestöille. Ministeriön tiedotteen mukaan hankkeiden on oltava osa paikallista liikuntatoimintaa.

Tukea voi saada muun muassa ohjaajien palkkoihin ja kouluttamiseen, tilakuluihin ja tapahtumien järjestämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!