Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK haluaa SJK:n maalitykin takaisin Helsinkiin

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Martti Kainulainen / Lehtikuva
SJK:n Akseli Pelvas ja HIFK:n Jukka Sinisalo (edessä) jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HIFK vs SJK 28. syyskuuta 2015 Helsingissä.
SJK:n Akseli Pelvas ja HIFK:n Jukka Sinisalo (edessä) jalkapallon Veikkausliigan ottelussa HIFK vs SJK 28. syyskuuta 2015 Helsingissä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ari Virtanen HS

Kuuden perättäisen mestaruuden jälkeen ykkössijalta suistettu HJK rakentaa uudella reseptillä ensi kauden joukkuettaan Veikkausliigaan. HJK on kääntänyt katseen kotimaahan. Maanantaina HJK julkisti Interistä hankitun keskikenttäpelaajan Vincent Onovon, 19, sopimuksen kahdelle seuraavalle vuodelle.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan HJK on kiinnostunut myös SJK:n Akseli Pelvaksesta. HJK:n kiinnostuksesta kertoi ensimmäisenä MTV3.

Pelvaksella ei ole sopimusta ensi kaudeksi, ja SJK:ssa laitahyökkääjänä pelannut entinen HJK-pelaaja täyttäisi yhden puuttuvan laitahyökkääjän paikan HJK:ssa. HJK:lla on tällä haavaa vain yksi puhdas laitahyökkääjä riveissään, kun Nikolai Alho jatkaa joukkueessa.

Pelvas ei vielä viime viikolla halunnut sanoa mitään tulevasta kaudesta.

Palaatko kenties Helsinkiin mestaruusmitali kaulassa pelaamaan?

”Sitä en osaa sanoa”, Pelvas sanoi Helsingin Sanomille viime viikolla.

Haluatko pelata vielä jonain päivänä HJK:ssa?

”Ei se ole pois suljettu mahdollisuus. Totta kai tavoitteenani on pelata vielä joskus Suomea isommissa sarjoissa. Siihen kaikki oma tekeminen tähtää”, Pelvas kertoi.

Pelvas pelasi HJK:ssa vuosina 2007–2013, mutta ykköshyökkääjää hänestä ei tullut yhdelläkään kaudella. Siihen oli selvä syykin. Esimerkiksi viimeisellä kaudella hänen edellään olivat nykyiset maajoukkuehyökkääjät Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo ja Berat Sadik.

”Useamman vuoden ajan pelasin HJK:ssa ja tein tulosta hyvään tahtiin. Yhdellä mestaruuskaudella olin paras maalintekijä. Ei se ollut hukkaan heitettyä aikaa. Siellä en saanut roolia, jota halusin ja koin ansaitsevani. Jälkeenpäin SJK:hon siirtyminen oli järkevä ratkaisu”, Pelvas, 26, kertoi.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari teki entisestä keskushyökkääjästä laitahyökkääjän.

”Laitahyökkääjän pelipaikka oli uusi. Minulla ei ollut hirveästi kokemusta laidalla pelaamisesta aiemmin. Pääasiassa olin aiemmin pelannut keskushyökkääjänä. Olen aika hyvin pystynyt omaksumaan laitahyökkääjän tontin. Mitä enemmän olen pelannut harjoitellut sillä paikalla, sen paremmin olen pystynyt sopeutumaan”, Pelvas sanoi.

Pelvaksen mukaan vastuu ja peliaika on kehittänyt häntä.

”Olen kehittynyt tänä aikana paremmaksi pelaajaksi.”

Tällä kaudella Pelvas pelasi kaikissa 33 Veikkausliigaottelussa ja viimeisteli 14 maalia.

Timo Aalto / Lehtikuva
Jaron Walter Moore (vas.) ja SJK:n Akseli Pelvas kamppailivat jalkapallon Veikkausliigan viimeisen kierroksen ottelussa SJK-FF Jaro Seinäjoella 25. lokakuuta 2015.
Jaron Walter Moore (vas.) ja SJK:n Akseli Pelvas kamppailivat jalkapallon Veikkausliigan viimeisen kierroksen ottelussa SJK-FF Jaro Seinäjoella 25. lokakuuta 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?