Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Golfaaja Mikko Korhosen tilipussi kasvoi kauden aikana 300 000 eurolla

Urheilu
 
Aleksi Tuomola / Lehtikuva
Mikko Korhonen pelasi uransa parhaan kauden. ”Monesti nämä ovat vähän henkimaailman juttuja.”
Mikko Korhonen pelasi uransa parhaan kauden. ”Monesti nämä ovat vähän henkimaailman juttuja.” Kuva: Aleksi Tuomola / Lehtikuva

Golfari Mikko Korhonen nousi selkeästi uudelle tasolle tämän kauden golfin ammattilaiskisoissa.

Korhosen kausi Euroopan-kiertueella (European Tour) oli uran tähän asti paras. Vihtiläinen sijoittuu kiertueen rahalistalla 89. sijalle. Palkintorahaa hän ansaitsi 310 506 euroa.

Kauden aikana Korhonen pelasi 21 kilpailua, joissa hän selviytyi jatkoon 15 kertaa. Kymmenen parhaan joukkoon hän löi itsensä kolmesti, ja kauden paras sijoitus oli syyskuussa pelatun KLM Openin seitsemäs sija.

Korhosen mukaan uran paras kausi rakentui kasvaneen kokemuksen tuoman itseluottamuksen ja hyvän alkukauden varaan.

”Tänä vuonna pelasin hyvin keväälläkin. Aikaisemmin olen pelannut aina hyvin syksyllä, mutta nyt pelasin hyviä kisoja jo keväällä ja itseluottamus kehittyi pitkin kautta”, sanoo Korhonen tiedotteessaan.

”Monesti nämä ovat vähän henkimaailman juttuja. Uskaltaa vetää täysillä, vaikka ollaan isoissa kilpailuissa, ja osaa olla oikealla tavalla välittämättä kaikesta muusta. Ulkopuolinen paine jää vähemmälle, sillä kyllä kaikki vaikuttaa, tv-kamerat, katsojat, pelikaverit, kilpailu, vaikkei kovin moni sitä ääneen sanokaan.”

Varsinkin Korhosen puttaaminen oli kauden aikana hyvässä kuosissa. Kisoissa on pelattava Korhosen mukaan 27–28 putin kierroksia, jos aikoo nousta palkinnoille.

Korhonen aikoo avata seuraavan kauden jo tämän vuoden lopulla Etelä-Afrikassa.

Vuoden 2016 puolella ensimmäinen kilpailu on todennäköisesti Abu Dhabi tammikuun lopulla.

Kauden 2015 rahalistasijoitus takaa sen, että ensi vuonna Korhosen on mahdollista pelata enemmän kilpailuita kuin kuluneella kaudella.

”Ilman muuta tavoite on selvitä 60 parhaan joukkoon rahalistalla ja päästä mukaan neljään finaalikisaan. Pitää olla hereillä taas jo kauden alussa pystyä pelaamaan heti kärkisijoista. Jatketaan siitä, mihin jäätiin.”

Euroopan-kiertueen neljän turnauksen finaalikierros alkaa ensi viikonloppuna Turkissa. Kaksi seuraavaa finaalia pelataan Kiinassa.

Kausi päättyy 60 parhaan pelaajan finaaliin Dubaissa 19.–22. marraskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!