Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK nälkäisenä paikallispeliin – ”Ok hyvä” ei riitä

Urheilu
 
Juhani Niiranen / HS
HIFK haki murskavoiton kauden avauskamppailusta Espoosta. Kuvassa juhlitaan helsinkiläisten 3-0-johtomaalia.
HIFK haki murskavoiton kauden avauskamppailusta Espoosta. Kuvassa juhlitaan helsinkiläisten 3-0-johtomaalia. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Pääkaupunkiseudun kauden toiseen paikallispeliin lähdetään asetelmasta, joka suosii kotijoukkue HIFK:ta. Sarjataulukon häntäpäässä majaileva Blues pelaa vielä keskiviikkoiltana kovaa Tapparaa vastaan, kun taas HIFK on saanut levätä lauantaista asti.

Helsinkiläisten kärkihyökkääjä Juuso Puustinen korostaa kuitenkin, että Liigan tasaisessa kärkikamppailussa mukana olevan HIFK:n pelin on parannuttava.

”Hyvän alun jälkeen pelimme on ollut sellaista ok hyvä -tasoista, vaikka sen pitäisi olla erittäin hyvää”, Puustinen luonnehti keskiviikon aamujäiden jälkeen.

HIFK:n lokakuun lopun otteluohjelma on erikoinen, sillä viime viikolla joukkue pelasi neljän päivän sisään kolme kertaa ja tällä viikolla edessä on sama koitos.

”Näin se menee, mutta ei se haittaa. Saimme lepäillä ja ottaa rauhallisemmin alkuviikon, eikä pelimme päässyt viime viikolla väsähtämään”, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kertoi.

Helsinkiläiset pelasivat viisi peräkkäistä ottelua vieraissa, kun kotihallissa järjestettiin Helsinki International Horse Show. Tiivis vieraskiertue toi pelaajiston näkökulmasta positiivisiakin asioita.

”Joukkuehenki paranee, kun ollaan yhdessä aamusta iltaan ja matkataan ympäri Suomea. On kuitenkin mahtava päästä kotiyleisön eteen, etenkin, kun paikallispeleissä on aina hieno tunnelma”, Puustinen kuvaili.

Helsinkiläisillä on ollut loukkaantumishuolia, mutta ne ovat helpottuneet. Laitahyökkääjä Roope Hintz, 18, palaa torstaina kaukaloon ensi kertaa keväisen loukkaantumisensa jälkeen, ja päävalmentaja lupaili keskiviikkona, että muitakin uusia vahvistuksia on palaamassa kehiin lähiaikoina.

Vierasjoukkue Espoon Bluesille torstain peli on paikka kasvojenpesulle. Joukkueet avasivat kautensa kohtaamalla Espoossa, ja Blues hävisi tylyin 1–6-lukemin. Espoolaisilla on senkin jälkeen ollut vaikeaa, ja sijoitus on tällä hetkellä sarjan toisiksi viimeinen.

Blues on materiaaliltaan kapea, ja kaksi tärkeää palasta on pettänyt. Ykkösmaalivahdiksi hankittu Christian Engstrand oli jo lähtökohtaisesti kysymysmerkki, eikä ruotsalainen ole vakuuttanut. Nuori Kaapo Kähkönen onkin saanut ennakoitua enemmän torjuntavastuuta ja onnistunut hyvin. Kähkönen myös todennäköisesti aloittaa HIFK-ottelussa maalilla.

Toinen suuri pulma on Bluesin ylivoima, joka on ollut todella tehotonta. 16 ottelun jälkeen kasassa on vain neljä ylivoimamaalia, mikä tekee siitä selvästi Liigan heikointa. Valoa espoolaisten kauteen ovat tuoneet seitsemän maalia tehnyt Ville Korhonen ja samassa ketjussa pelaava Kim Hirschovits, jolla on tilillään kahdeksan syöttöpistettä.

Bluesin näytönhaluista huolimatta kotihalliinsa palannut ja levännyt HIFK on vaikea voitettava.

”Tiedämme kyllä, että sieltä tulee nälkäinen joukkue vastaan, ja se on kirkkaana mielissä. Blues on joka vuosi aloittanut aika rauhassa ja pikku hiljaa parantanut”, Törmänen muistuttaa.

Hyökkääjä Puustisella on valmis resepti Bluesin kaatoon.

”Sieltä tulee vastaan tiiviisti puolustava joukkue. Meidän on pyrittävä kuluttamaan heidän puolustajiaan ja saamaan sitä kautta maalipaikkoja ja ylivoimia. Toivottavasti saamme hyvän meiningin päälle, sillä tunnelma on varmasti katossa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!