Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiamitalisti lahjoitti palkintorahat junioreille – ”En tarvitse palkintoa menestyksestä”

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Sairaslomalle joutunut Rukajärvi vieraili torstaina Lumilautaliiton tiedotustilaisuudessa.
Sairaslomalle joutunut Rukajärvi vieraili torstaina Lumilautaliiton tiedotustilaisuudessa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Hopeamitali Sotšin olympialaisista toi Enni Rukajärvelle,25, runsaasti huomiota ja rahallista tukea. Vaatimaton lumilautailija päätti kuitenkin käyttää yhteistyökumppaneiden tarjoamat palkintorahat lajin kehittämiseen.

”Koin, etten tarvitse sen kummempaa palkintoa olympiamenestyksestäni. Minä saan jo tehdä tätä ammatikseni, ja minulla on riittävästi tuloja”, Helsingissä vieraillut Rukajärvi kertoi HS:lle.

Rukajärven yhteistyökumppanit lahjoittivat yhteensä tuhansia euroja, jotka ohjattiin Lumilautaliiton kautta erilaisiin junioriprojekteihin. Rahat muodostivat merkittävän osan liiton viime vuoden toiminnasta ja antoivat monelle nuorelle laskijalle mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

”Halusin käyttää rahat johonkin sellaiseen, mistä on jollekin todella paljon hyötyä. Itsellänikin oli nuorempana raha tiukassa, ja oli vaikea päästä maailmalle. Sinne on kuitenkin päästävä, jotta voi näyttää osaamistaan.”

Lumilautailukilpailuja järjestetään ympäri maailmaa, ja matkusteluun kuluu paljon rahaa. Laskuaiheiset videot ovat keskeinen osa lajia, ja niillä elämä näyttää satumaisen hienolta. Totuus on kuitenkin usein toisenlainen.

”Lumilautailun taloustilanne on todella huono, ja moni laskija on ilman sponsoreita. Kuvauspuolella on paljon laskijoita, joita moni luulee ammattilaisiksi, mutta oikeasti he käyvät päivätöissä. Tämä on enemmän sitä, että tykätään siitä, mitä tehdään.”

Myös Rukajärvi itse sanoo tehneensä rahalahjoituksen rakkaudesta lumilautailuun. Ura jatkuu lähtökohtaisesti vielä pitkään, vaikka alkavan kauden avaus saattaa hieman viivästyä, sillä nainen loukkasi nilkkansa viime viikolla Itävallassa laskiessaan. Vamman vakavuus ei ole vielä täysin selvillä, mutta alustavasti Rukajärvi joutuu huilaamaan ainakin kuukauden.

”Yritän lumilautailulla pärjätä elämässä niin pitkään kuin mahdollista”, Rukajärvi summaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?