Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vannoutuneet Jokeri-fanit avioituvat Hartwall-areenassa

Urheilu
 
Mikko Saksanen
Tuleva aviopari Mikko Saksanen ja Kristiina Ålenius jännittivät torstai-iltana kuinka Jokereiden käy ottelussa Jugraa vastaan.
Tuleva aviopari Mikko Saksanen ja Kristiina Ålenius jännittivät torstai-iltana kuinka Jokereiden käy ottelussa Jugraa vastaan. Kuva: Mikko Saksanen

Joka kausi tuntuu Jokerien pelissä olevan hääjuhlat. Viime kaudella Togliattissa Ladaa vastaan nuoripari avioitui erätauolla. Nyt on kotiottelun vuoro, ensimmäistä kertaa.

Mikko Saksanen ja Kristiina Ålenius avioituvat lauantaina Riian Dinamoa pelattavan ottelun alla. Ensin joukkueet lämmittelevät, sitten tulee jääkone vuoroon, minkä jälkeen alkaa vihkiminen.

Ja juhlakaluina ovat todelliset Jokeri-fanit. Saksanen johtaa fanikatsomo Eteläpäätyä ja toimii ryhmän puheenjohtajana. Morsian on myös pitkän linjan seurakannattaja.

”Pikku hiljaa rupeaa pieni jännitys nousemaan, kun huomasi, että on enää 48 tuntia h-hetkeen aikaa”, Saksanen sanoi HS:lle.

Saksanen ja Ålenius tapasivat muissa ympyröissä ensimmäisen kerran, mutta uudestaan Jokerien pelissä. Seurustelu muuttui hiljalleen rakkaudeksi ja jalostui haluun avioitua.

”Kihloihin menimme Teuvo Teräväisen Stanley Cup -juhlissa Hartwall-areenassa. Olin piilottanut sormuksen kannuun, ja Kristiina löysi sen sieltä”, Saksanen sanoi.

”Silloin ajattelimme, että missä menisimme naimisiin. Miksi emme menisi Areenassa, kun siellä on kaveripiirimme.”

Nuoripari on kutsunut noin 50 häävierasta halliin. Aitio on varattuna, ja hääkahvit ovat kyljessä olevassa Niemi Centerissä.

Tulevissa häissä ei tarvitse tyytyvä 50 vieraan ihaileviin katseisiin, vaan kymppitonnin raja rikkoontuu komeasti.

Saksanen ja Ålenius avioituvat kirkollisin menoin. Jotta tilaisuus oli läpeensä aito jokeritapahtuma, on pappikin pitkän linjan seurafani.

Haka Kekäläinen vihkii nuorenparin. Kekäläinen on kannattanut Jokereita alkutaipaleesta lähtien eli vuodesta 1967.

Jokerit siirtyi pelaamaan KHL:ään viime kaudeksi, ja heti ensimmäisellä vieraskiertueella vietettiin häitä. Silloin pari avioitui Togliattissa, kun Jokerit kohtasi Ladan.

Tuolloinen pari luisteli jäälle, mutta Saksanen ja Ålenius kävelevät arvokkaasti mattoa pitkin.

Jokerien peliin on tulossa toisetkin häät, kun nuoripari sanoo tahdon 21. marraskuuta ottelussa Barys Astanaa vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!