Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadin Kingit tahditti IFK:n voittoon Bluesista

Urheilu
 
Illan huippuhetket: HIFK voitti taas Bluesin
Illan huippuhetket: HIFK voitti taas Bluesin
HIFK oli hallitsevampi osapuoli kauden toisessa pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Kotijoukkueen tehomies oli pisteet 2+1 saalistanut Tomáš Záborský. HIFK:n Ville Husso selvisi ottelussa 19 torjunnalla, kun taas virkaveli Kaapo Kähkönen venyi kiekon eteen 32 kertaa.

Onneksi kotimainen jalkapallon liigakausi on päättynyt. Helsingin IFK:n jääkiekkojoukkue sai hienon kannustusryhmän otteluunsa Bluesia vastaan, kun Stadin Kingit vapautuivat jäähalliin muilta kiireiltään.

Stadin Kingit on kannustusryhmä, joka huutaa IFK:n nimeen kaikissa niissä lajeissa, jotka kuuluvat seuran ohjelmaan. Jalkapallossa he ovat kenties omimmillaan, mutta upean tunnelman laulava joukkoa sai myös paljon patinaa nähneeseen jäähalliin.

IFK palkitsi uskolliset hoilaajat ottamalla 5–2-voiton Bluesista, joka kulkee kiekkoliigassa nyt niin sameissa vesissä, ettei edes kaikuluotain anna piippauksia joukkueen sijainnista.

Torstai oli kiekkopäivä pääkaupungissa, kun Jokerit pelasi KHL:ää samaan aikaan, kun IFK nylki Bluesia.

IFK sai liikkeelle 6 817 katsojaa ja Jokerit 9 391 eli yhteensä 16 208 henkeä. Kunnioitettava lukema näinä ankeina aikoina, ja väkevä osoitus urheilun kiinnostuvuudesta.

Ottelu Bluesia vastaan oli tavallista tärkeämpi yhdelle nuorelle herralle. Roope Hintz, 18, vaihtoi viime kauden jälkeen Ilveksestä IFK:hon. Odotukset olivat suuret, ja paljon oli tarjolla.

Kaikki kauniit unelmat olivat romuttumassa, kun Hintz ei tahtonut saada kesällä kipeytynyttä selkäänsä kuntoon. Nyt viheliäinen ongelma on tiessään, ja kookas nuorukainen näytti, että IFK:lle tulee vielä paljon iloa hänen pelitaidoistaan.

Ykköskanuunat hoitivat ottelun ratkaisemisen, kun Tomas Zaborsky teki kaksi maalia, Corey Elkins, Juuso Puustinen ja Daniel Grillfors yhden. Viidestä IFK:n maalista kolme tuli ylivoimalla ja usein hienojen syöttöjen päätteeksi.

Johtava keskushyökkääjä Teemu Ramstedt keräsi yhden syöttöpisteen ja kasvatti peräkkäisten otteluiden tehotilastonsa viiden pelin mittaiseksi.

”Oli itselläkin vetopaikkoja, mutta ei vain tänään onnistunut”, Hintz sanoi muutamasta hukatusta tilanteestaan.

Hintzillä oli loistopaikka laukoa kiekko maaliin kolmannen erän alussa, mutta tömähdys kuului, kun kiekko painui kaukalon päätyyn.

”Siellä oli ihan selvä reikäkin, josta laittaa sisään, mutta ei vain osunut. Olin liian varma, että se menee. Ensi kerralla pitää vain olla huolellisempi”, Hintz sanoi.

Syöttöpiste Hintzille sentään tuli, kun hän heitti kiekon kulmasta maalille, ja Zaborsky hoiti loput työt.

Hintz kuuluu niihin pelaajiin, joiden varaan lasketaan Nuorten Leijonien menestys Helsingin MM-turnauksessa vuoden lopussa. Sitä ennen hän pelaa 20-vuotisten kansainvälisen turnauksen ensi viikon maaottelutauolla.

”Se on hyvä, että saa sieltä lisää pelejä. On sitten helpompi hypätä tähän mukaan. Kovia pelejä nekin ovat”, Hintz sanoi.

Illan huippuhetket: Kärpät jyräsi Ilveksen
Illan huippuhetket: Kärpät jyräsi Ilveksen
Kärpät haki kolme pistettä Tampereelta vauhdikkaan ottelun päätteeksi lukemin 5-2. Oululaiset karkasivat toisessa erässä jo neljän maalin johtoon, mutta Ilves kiri päätöserässä kahden maalin päähän. Mika Niemi päätti Ikuitenkin lveksen kirin iskemellä viimeisen osuman tyhjiin.

Kärpät rokotti Ilvestä kahdesti saman alivoiman aikana
Kärpät rokotti Ilvestä kahdesti saman alivoiman aikana
Ilveksen ylivoima ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä Kärpät onnistui saman alivoiman aikana kahdesti maalinteossa. Molemmista osumista vastasi parivaljakko Sebastian Aho - Mika Niemi. Kyseessä oli Ilveksen kauden ensimmäiset ylivoimalla päästetyt osumat.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tomas Zaborsky (oik.) otti vastaan onnitteluja kahden maalin tekijänä.
Tomas Zaborsky (oik.) otti vastaan onnitteluja kahden maalin tekijänä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!