Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stadin Kingit tahditti IFK:n voittoon

Urheilu
 
Illan huippuhetket: HIFK voitti taas Bluesin
Illan huippuhetket: HIFK voitti taas Bluesin
HIFK oli hallitsevampi osapuoli kauden toisessa pääkaupunkiseudun paikallisottelussa. Kotijoukkueen tehomies oli pisteet 2+1 saalistanut Tomáš Záborský. HIFK:n Ville Husso selvisi ottelussa 19 torjunnalla, kun taas virkaveli Kaapo Kähkönen venyi kiekon eteen 32 kertaa.
HIFK 5Blues 2

Onneksi kotimainen jalkapallon liigakausi on päättynyt. Helsingin IFK:n jääkiekkojoukkue sai hienon kannustusryhmän otteluunsa Bluesia vastaan, kun Stadin Kingit vapautuivat jäähalliin muilta kiireiltään.

Stadin Kingit on kannustusryhmä, joka huutaa IFK:n nimeen kaikissa niissä lajeissa, jotka kuuluvat seuran ohjelmaan. Jalkapallossa he ovat kenties omimmillaan, mutta upean tunnelman laulava joukkoa sai myös paljon patinaa nähneeseen jäähalliin.

IFK palkitsi uskolliset hoilaajat ottamalla 5-2-voiton Bluesista, joka kulkee kiekkoliigassa nyt niin sameissa vesissä, ettei edes kaikuluotain anna piippauksia joukkueen sijainnista.

Torstai oli kiekkopäivä pääkaupungissa, kun Jokerit pelasi KHL:ää samaan aikaan, kun IFK nylki Bluesia. IFK sai liikkeelle 6 817 katsojaa ja Jokerit 9 391 eli yhteensä 16 208 henkeä. Kunnioitettava lukema näinä ankeina aikoina, ja väkevä osoitus urheilun kiinnostuvuudesta.

Ottelu Bluesia vastaan oli tavallista tärkeämpi yhdelle nuorelle herralle. Roope Hintz, 18, vaihtoi viime kauden jälkeen Ilveksestä IFK:hon. Odotukset olivat suuret ja paljon oli tarjolla.

Kaikki kauniit unelmat olivat romuttumassa, kun Hintz ei tahtonut saada kesällä kipeytynyttä selkäänsä kuntoon. Nyt viheliäinen ongelma on tiessään ja kookas nuorukainen näytti, että IFK:lle tulee vielä paljon iloa hänen pelitaidoistaan.

Ykköskanuunat hoitivat ottelun ratkaisemisen, kun Tomas Zaborsky teki kaksi maalia, Corey Elkins, Juuso Puustinen ja Daniel Grillfors yhden. Viidestä IFK:n maalista kolme tuli ylivoimalla ja usein hienojen syöttöjen päätteeksi.

Johtava keskushyökkääjä Teemu Ramstedt keräsi yhden syöttöpisteen ja kasvatti peräkkäisten otteluiden tehotilastonsa viiden pelin mittaiseksi.

”Oli itselläkin vetopaikkoja, mutta ei vain tänään onnistunut”, Hintz sanoi muutamasta hukatusta tilanteestaan.

Hintzillä oli loistopaikka laukoa kiekko maaliin kolmannen erän alussa, mutta tömähdys kuului, kun kiekko painui kaukalon päätyyn.

”Siellä oli ihan selvä reikäkin, mistä laittaa sisään, mutta ei vain osunut. Olin liian varma, että se menee. Ensi kerralla pitää olla huolellisempi”, Hintz sanoi.

Syöttöpiste Hintzille sentään tuli, kun hän heitti kiekon kulmasta maalille ja Zaborsky hoiti loput työt.

Hintz kuuluu niihin pelaajiin, joiden varaan lasketaan Nuorten Leijonien menestys Helsingin MM-turnauksessa vuoden lopussa. Sitä ennen hän pelaa 20-vuotisten kansainvälisen turnauksen ensi viikon maaottelutauolla.

”Se on hyvä, että saa sieltä lisää pelejä. On sitten helpompi hypätä tähän mukaan. Kovia pelejä nekin ovat”, Hintz sanoi.

Viime kaudella Ilveksessä Hintz teki läpimurtonsa Liigaan ja sen riemukulun olisi pitänyt jatkua, kunnes selkä petti kesällä.

”Se on tullut pitkän ajan kuluessa, mutta kesällä sille piti tehdä jotain”, Hintz sanoi kauden alkua lykänneestä vammasta.

Bluesia vastaan Hintz pelasi kuin ongelmia ei olisi koskaan ollutkaan.

Nuorten Leijonien kannalta olisi toivottavaa, että 188-senttinen Hintz ehtisi täyteen pelikuntoon, kun MM-turnaus käynnistyy.

Viime talvena Hintz oli nuorten maajoukkueen positiivisimpia hyökkääjiä Montrealin ja Toronton MM-kisoissa.

Bluesille tappio oli raskas. Joukkue alkaa ankkuroitua Liigan viimeiseksi. Miten Blues nousee, päävalmentaja Jyrki Aho?

”Sitä kautta, että pelaajan kehittyvät ja kasvavat aikuisiksi. Kova prosessi ja se koettelee”, Aho vastasi.

Blues-hyökkääjä Samson Mahdod otti keihästämisestä 5+20, kun hän tökkäsi mailalla Micke-Max Åstenia.

Katso kiekkoliigan huippuhetket HS.fi:ssä.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
HIFK:n Juuso Puustinen ja Bluesin Jussi Makkonen taistelivat tiukasti pääkaupunkiseudun paikallisottelussa.
HIFK:n Juuso Puustinen ja Bluesin Jussi Makkonen taistelivat tiukasti pääkaupunkiseudun paikallisottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!