Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alhainen downforcemäärä Bottaksen huolena – ”vaikea sanoa, kuinka kilpailukykyisiä olemme”

Urheilu
 
Mark Thompson / Lehtikuva
Williams-kuski Valtteri Bottas puhui entisen F1-kuljettaja Nigel Mansellin kanssa Autodromo Hermanos Rodriguezilla 29. lokakuuta 2015.
Williams-kuski Valtteri Bottas puhui entisen F1-kuljettaja Nigel Mansellin kanssa Autodromo Hermanos Rodriguezilla 29. lokakuuta 2015. Kuva: Mark Thompson / Lehtikuva

Autodromo Hermanos Rodriquez lupaa simulaattorien mukaan lähes samoja huippunopeuksia F1-autoille kuin varsinaisena vauhdin temppelinä pidetty Monzan ratakin.

Williamsin autoille kaksi pitkää suoraa sopivat erinomaisesti.

Valtteri Bottas on kuitenkin huolissaan radan aiheuttamasta alhaisesta downforcetasosta. Downforce on termi pitovoimalle, joka kohdistuu autoon alaspäin.

”Vaikea sanoa etukäteen, kuinka kilpailukykyisiä olemme, kun täällä downforce on vielä alhaisempi kuin Monzassa. Vaikka ajaisimme suurimmilla siivillä, downforcetaso on matalampi kuin Monzassa. Onko automme downforce sitten riittävä kilpailijoitamme vastaan, nähdään vasta, kunhan pääsemme radalle”, Bottas aprikoi torstaina tallinsa lehdistötilaisuudessa.

Huippunopeudet simulaattorin mukaan nousevat yli 350 kilometriin tunnissa.

”Itse asiassa simulaattorissa ajamalla rata ei tuntunut niin kovin kiinnostavalta. Samoin on käynyt jonkun radan kohdalla ennenkin. Vasta, kun tulemme paikalle, ja pääsemme radalle, on huomannut, että se onkin ihan hyvä”, Bottas taustoitti.

Renkaiden lämmittäminen on viileässä kelissä olla työlästä.

”Rata näyttää hyvin tasaiselta, mutta toisaalta asvaltin pinta on tumma, ja sellainen kerää aina helpommin auringosta lämpöä.”

Yhdysvaltain GP-kisassa kumpikin Williams joutui keskeyttämään ensi kerran sitten Brasilian finaalikisan 2012.

Bottaksen ja Felipe Massan autoista petti iskunvaimennin takaa.

”Mittauksen mukaan siihen kohdistui raskaampi taakka kuin missään aiemmin”, Bottas selvitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?